DE TIP VAN RUUD! ANNELEEN BOEHME MET GRAND PICTURE PALACE

Hallo allemaal in weer een nieuwe maand. April doet wat hij wil is een oude wijsheid. Oorspronkelijk gelinkt aan de grillige, zeker toen onvoorspelbare veranderingen in weersomstandigheden. Op dit moment is het echter ook de maand van de hoop. Klanken gaan op proef weer live klinken. Ook in het Zeeuwse al is het nog geen jazz. Ik blijf echter realist en houd daarom rekening met concerten   van ons geliefde genre voor een redelijk aantal bezoekers niet vóór de zomer.
Die oude wijsheid vind ik ook een mooie metafoor en brug naar muziek en muzikanten. Daar waar improvisatie, spelen in het moment en inslaan van nieuwe wegen, ook wanneer dit misschien soms scheve gezichten bij puristen geeft, niet wordt geschuwd. Dit gaat zeker ook op voor de muzikante die ik deze maand aan jullie wil voorstellen Anneleen Boehme.

De contrabassist is geen nieuwkomer want speelt in en is mede oprichter in 2007 van het LABtrio. Meerder albums en succesvolle tournees volgden. Verder speelt ze in diverse andere bands waarvan ik Yskan, die net een plaat hebben uitgebracht met dezelfde naam, ook warm kan aanbevelen. 
In 2019 ging een lang gekoesterde wens van haar in vervulling met de oprichting van haar eigen band Grand Picture Palace waarin ze een jazzkwintet koppelt aan een strijkkwartet. Ze gaat hiermee haar eigen gang, wars van stijlen of genres. Zelf zegt ze hierover: mijn ideeën werk ik meestal uit aan de hand van kleurpatronen en filmische stemmingen.
Een eerste album, waarop ze ook als zangeres te horen is, is in februari verschenen. De band klinkt soms als een symfonie orkest met Spaanse invloed terwijl het eerste nummer een eigen requiem, in het eerste deel,  niet zou misstaan in een kerk. Een avontuurlijk album met een mix van  klassiek, kamer, jazz, filmisch en experiment. Niet voor iedereen dus. Maar ik zie mij al zitten luisteren onder de warme zon in de beeldentuin van Een Bunder Kunst te ’s Heer Arendskerke. 

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.