{@post_title}
zondag 23 februari, 2020

Daniël van der Hoeven (piano)

Daniël van der Hoeven studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Ellen Corver en Naum Grubert. In 2010 sloot hij zijn studie cum laude af. Drie jaar later werd Van der Hoeven winnaar van het Internationaal Bach Concours in Würzburg (Duitsland). Zijn liefde voor de muziek van Bach bleek ook in 2014 toen hij tijdens het Internationaal Bach Concours in Leipzig een Speciale Prijs ontving.
Datum zondag 23 februari, 2020
Tijd 15:30
Entree 17,50 euro
15 euro(word vriend»)
Locatie Sint Jacobskerk
Bestel kaarten Meer info
Youtube

Hij won daarna nog enkele prijzen tijdens concoursen in Frankrijk en de Verenigde Staten. Na zijn debuut-cd met werken van Prokofiev en Bártók realiseerde hij de CD Bach and Co, met uiteraard werken van Bach, maar ook van Mozart en Mendelssohn. Hij treedt op in Nederland en ver daarbuiten. Als concertpianist verzorgt hij recitals, maar treedt ook op als begeleider (bijv. Het buitenconcert vorige zomer in Serooskerke) en met ensembles en orkesten.
Daniel van der Hoeven staat bekend om zijn precisie en mooie interpretaties.
Zijn programma is een uitdaging. De composities geven een beeld van de natuur: wuivende bossen, rimpelingen in het water, frisse stroompjes en bronnen.

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online