{@post_title}
zondag 23 april, 2023

Bruckner Kwartet

Trombone kwartet Verrassingsconcert met gouden klanken
Datum zondag 23 april, 2023
Tijd 15:30
Entree 20 euro
17,50 euro(word vriend»)
Locatie Sint Jacobskerk
Bestel kaarten Meer info

Een trombone Kwartet dat zich noemt naar de bekende componist Anton Bruckner. De componist die prachtige symfonieën en orgelmuziek schreef. De man van de samenklanken en de harmonie. De gouden samenklank van vier trombones, van sopraan tot en met bastrombone is speciaal.
De vier trombonisten: Jeffrey Kant, Daniel Quiles Cascant, Marijn Migchielsen en Sebastian Kemner ontmoetten elkaar tijdens hun studie. Na individuele carrières, zij speelden allen in grote symfonieorkesten, vonden ze elkaar weer om te realiseren wat ze het liefste deden, samenspelen en de wereld veroveren met de gouden klanken van deze koperinstrumenten. De speciale klankkleur van de trombone inspireerden componisten al in de renaissance en de fascinatie is nooit opgehouden. Ook hedendaagse componisten schrijven voor deze combinatie.
Vier topmusici brengen in Vlissingen een verrassingsprogramma met composities die de oren zullen strelen. Vlissingen kan vier toppers aan het werk zien, waarvan er een, Sebastiaan Kemner in november 2022 de Nederlandse Muziekprijs ontving. Hij werd een charismatische multi-musicus genoemd, een trombonist die muziek maakte met een breed palet aan emoties, soms lyrisch, soms ronduit brutaal. Hij is een ‘verteller’ die de muziek op aansprekende wijze overbrengt naar de toehoorders.
Nieuwsgierig geworden? Mis dan dit concert vol verrassingen niet.

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online