{@post_title}
maandag 30 november, -0001

Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss !afgelast!

Bach wordt door veel muziekliefhebbers gezien als de grootste componist ooit. Zijn passionen en cantates kent iedereen, maar zijn motetten iets minder.
Datum maandag 30 november, -0001
Entree 25 euro
20 euro(word vriend»)
Locatie Sint Jacobskerk
Bestel kaarten Meer info

Motetten van J.S. Bach

Bach wordt door veel muziekliefhebbers gezien als de grootste componist ooit. Zijn passionen en cantates kent iedereen, maar zijn motetten iets minder. Bach schreef motetten voor speciale gelegenheden (bijvoorbeeld voor begrafenissen, herdenkingen en trouwerijen). Daarom werden ze vaak maar eenmaal uitgevoerd. De composities werden vanwege dit feit niet goed gearchiveerd. Waarschijnlijk zijn er een aantal verloren gegaan. Cappella Amsterdam brengt o.l.v. dirigent Daniel Reuss vier motetten die onbetwist van de hand van Bach zijn.

De perfectie van Cappella Amsterdam en de inzet van Reuss zorgen voor een speciaal concert. De Motetten Der Geist hilft unsere Schwachheit auf (BWV 226), Komm, Jesu, komm (BWV 229), Jesu, meine Freude (BWV 227) en Singet dem Herrn ein neues Lied (BWV 225)

Zijn muzikale pareltjes. Reuss noemt ze ‘de bijbel van de muziek’. Medewerking verlenen de barokspecialisten Pieter-Jan Belder (orgel), Maggie Urquhart (bas) en Rainer Zipperling (cello)

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Der Geist hilft unser Schwachheit auf (BWV 226)
Komm, Jesu, komm (BWV 229)
Jesu, meine Freude (BWV 227)
Singet dem Herrn ein neues Lied (BWV 225)
Lobet den Herrn, alle Heiden (BWV 230)

Uitvoerenden

Cappella Amsterdam
Daniel Reuss 
dirigent
Pieter-Jan Belder orgel
Rainer Zipperling cello
Maggie Urquhart bas

 

MuziekPodium Zeeland en het Coronatoegangsbewijs

MuziekPodium Zeeland gaat met Coronatoegangsbewijzen werken.

Dat betekent voor ons dat wij weer meer gasten in een veilige omgeving van onze mooie concerten kunnen laten genieten. Voor u als gast van MuziekPodium Zeeland betekent het dat u een coronatoegangsbewijs moet kunnen overleggen. Dit kan door middel van
–     Volledige coronavaccinatie
met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Bent u op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is uw vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.

  • Herstelbewijs
    Bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.
  • Testbewijs
    Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.

U kunt u QR code downloaden met de Coronacheck app. Ook kan u de code op papier thuis gestuurd krijgen. Dat kan via Coronacheck.nl

MuziekPodium Zeeland zal voor aanvang van het concert u toegangsbewijs controleren.Zolang deze maatregel van kracht is zullen wij met deze toegangsbewijzen werken.

Wij hopen u snel weer te zien bij één van onze volgende concerten.

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online