De Kift met nieuw album in Goes.

Volgende week weer De Tip van Ruud, maar nu eerst dit!

Het nieuwe album Hoogriet van De Kift is daar! Dit veelkoppige orkest komt met veertien spiksplinternieuwe, feestelijke dans-, wals-, en treurnummers naar podium ‘t Beest Goes. Samen met oude en nieuwe vrienden vormt dit twaalfde album een markering in de tijd waarin alle inspiratiebronnen van de afgelopen drie decennia samenkomen. Tegelijkertijd wordt er met opgetogen dissonanten grimlachend naar de toekomst gekeken.

Zo’n twaalfde album is op zich al legendarisch, maar De Kift is natuurlijk wars van de perfectie waar dit cijfer zelf voor staat: met hakkende gitaren, schetterend koper en gammele speelgoedpiano’s vindt De Kift zichzelf weer opnieuw uit in een magische mix van Duitse Krimi muziek, elektroblues, hoekige tango’s en wiegende walsen voor breekbare dromen.

De Kift is een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband. Vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie. Met daarnaast een danige dosis gecontroleerde chaos, zowel op de plaat als op het podium. Een megamooie mix van magnetiserende muziek. Met Nederlandstalige liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur.

 

Vrijdag 14 oktober speelt De Kift om 20.30 uur bij Podium ’t Beest in Goes.

De band Rommelhond speelt in het voorprogramma.


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.