Jong pianotalent Yang Yang Cai in Vlissingen.

Op uitnodiging van MuziekPodiumZeeland komt Yang Yang Cai zondag 9 november naar Vlissingen voor een concert in de Sint Jacobskerk.

Yang Yang Cai (1998) is één van de grootste pianotalenten van haar generatie, geprezen om haar verfijnde, esthetische vertolking en technische beheersing. Ze volgde al pianolessen als vijfjarig meisje. Toen ze tien jaar was werd zij aangenomen in de klas van de vooraanstaande pianopedagoog Jan Wijn †, bij wie zij tien jaar heeft gestudeerd. In mei 2019 behaalde zij haar Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam en sinds oktober 2020 studeert zij aan de fameuze Imola Piano Academy bij Enrico Pace. 

Yang Yang Cai heeft talloze masterclasses gevolgd bij meesterpianisten en behaalde vele prijzen op bekende pianoconcoursen. Tijdens de Grand Prix Youri Egorov in de internationale YPF Piano Competition, viel ze op met haar vertolking van het 2de pianoconcert van Chopin. Haar interpretatie werd integer genoemd en men prees haar open manier van musiceren. Yang speelde daarna in belangrijke concertzalen in Amsterdam van het Concertgebouw Amsterdam tot en het Theater Carré. Nu komt ze naar Vlissingen. Mis deze kans niet.

Yang Yang Cai speelt in Vlissingen een programma met werken van Chopin, Debussy en Ravel.

Zondag 9 oktober, 15.30 uur

Sint Jacobskerk, Oude Markt 2, Vlissingen

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.