DE TIP VAN RUUD! MATTHEW HALSALL

Laat ik deze maand eens beginnen met het meest besproken onderwerp in een “normale” wereld, het weer. Eindelijk wat warmte en zon zullen velen van jullie de laatste week gedacht hebben. Ik vind het ook zeer aangenaam om thuis of op een terras te genieten van een lunch of maaltijd of lekker te chillen met een goed glas. En dan natuurlijk wel met lekkere muziek op de achtergrond. Dat brengt mij bij mijn tip voor de maand juni.

De naam Matthew Halsall zal voor velen wellicht een belletje doen rinkelen. Als oprichter van  Gondwana Records, waar bekende hedendaagse artiesten als Mammal Hands, Portico Quartet en de succesvolste van allemaal GoGo Penguin onderdak hebben gevonden. Daarnaast brengt hij ook regelmatig zelf muziek uit onder eigen naam of met het Gondwana Orchestra.

Zijn nieuwste plaat Salute To The Sun is deze winter verschenen, maar heeft een relax zomers aandoend geluid. Zijn inspiratie haalt hij dan ook uit de natuur, Oosterse cultuur en de zogenaamde spiritual jazz van Alice Coltrane, Pharaoh Sanders en Kamasi Washington. Ook zijn invloeden uit de hoek van World Music en elektronische elementen terug te horen. Halsall beluisterde veldopnamen van regenwouden en jungles om de sfeer hiervan in de nummers te kunnen vangen. Het 7 nummers tellende album brengt je in iets meer dan 57 minuten in een heerlijke flow.

Bij mij doemen spontaan beelden op van een ligstoel onder een parasol met uitzicht over de savanne. Het wild laaft zich tegen de avond aan het water van de daar gelegen waterplas. Heerlijke muziek om de opgedane indrukken van de dag mee te verwerken.

Nummers van het album kan je beluisteren via zijn website of op de diverse streamingdiensten. Beter is het natuurlijk om de plaat gewoon aan te schaffen bij de plaatselijke middenstand. Om het jullie wat makkelijker te maken, das wel zo relaxt toch, heb ik hieronder weer een paar links opgenomen.

Vergeet niet zaterdag 19 juni a.s. de livestream van het ZeelandJazz Festival te bekijken! Via www.zeelandjazz.nl vind u de link waar in een twee uur durend programma 6 Nederlandse top jazz ensembles de revue zullen passeren. Geheel gratis!

Ik wens jullie nog een aangenaam zwoele juni maand. Ik meld mij weer op de tweede dinsdag van juli.


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.