Yuri Honing Quartet vrijdag 25 juni bij ’t Beest!

Na “Desire” (2015) en “Goldbrun” (2017), beiden met Edison onderscheiden, verscheen in Maart 2020 “Bluebeard”

Geïnspireerd op het 300 jaar oude Franse sprookje ‘Barbe Blue’ heeft Honing een nieuw album opgenomen dat waarbij nieuw werk wordt gekoppeld aan poëzie. Het resultaat is een nieuwe
stap voorwaarts voor zijn Acoustic Quartet.

De muziek is geïnjecteerd met dreiging en angst voor Blauwbaard en leidt tot een explosie wanneer hij verraden wordt.
Honing stelt de vraag; wie is het slachtoffer hier? Is het zijn jonge vrouw die het geheime kamertje ontsluit, of is het Blauwbaard zelf die zijn sleutels toevertrouwde aan zijn nieuwe vrouw. 

Blauwbaard voelt als het derde en laatste deel van een trilogie die met “Desire” werd ingezet. Door het kwartet op z’n best te presenteren, vol met subtiel, ritmische lagen is de verwachting dart dit nieuwe album opnieuw de grenzen van hun genre zal doorbreken. 

Drievoudig Edison winnaar Yuri Honing werkte de laatste drie decennia met o.a. Pat Metheny, Paul Bley, Craig Taborn, Kurt Rosenwinkel, Charlie Haden en vele anderen.
Voor zijn album Seven (2001), met Paul Bley, Gary Peacock en Paul Motion, won hij zijn eerste Edison. In 2012 won Honing de Boy Edgar-prijs, de belangrijkste jazzprijs van Nederland. 

In 2016 werd zijn album “Desire” door de vaderlandse pers uitgeroepen tot beste Nederlandse jazz album van het jaar (Parool, Volksrant). Tevens won Honing met dit album zijn tweede Edison. Voor “Goldbron” volgde in 2018 zijn derde. 

Een concert met Honing en zijn band is altijd iets bijzonders. Honings concerten gaan veel verder dan een regulier jazzconcert en bereiken een breed publiek. 

Yuri Honing Acoustic Quartet
 BLUEBEARD met Yuri Honing op saxophone, Wolfert Brederode op piano, Gulli Gudmundson op bas en Joost Lijbaart op drums.


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.