{@post_title}
zaterdag 23 maart, 2024

VAN BAERLE TRIO

Maria Milstein/viool, Gideon den Herder/cello en Hannes Minnaar/piano
Datum zaterdag 23 maart, 2024
Tijd 20:00
Entree 22,50 euro
20 euro / Student 5,00 euro(word vriend»)
Locatie Sint Jacobskerk
Bestel kaarten Meer info

Pianotrio’s van Brahms, Fauré, Liszt en Rob Zuidam

Twintig jaar geleden vormden pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder het Van Baerle Trio. De naam is ontleend aan het conservatorium in de Van Baerlestraat in Amsterdam waar zij alle drie studeerden. Na het winnen van diverse prijzen trad het pianotrio regelmatig op in Nederland en maakte tournees in Europa. Het Trio nam ook deel aan enkele concoursen en viel steeds in de prijzen. Twee van hen wonnen de Nederlandse Muziekprijs, de allerhoogste prijs in de klassieke muziekwereld.
Het Van Baerle Trio werd gevormd onder de hoede van Dmitri Ferschtman en volgde daarna lessen bij onder meer Ferenc Rados en Claus-Christian Schuster. De ontmoeting met Menahem Pressler in 2008 was een grote bron van inspiratie voor de drie musici. Sinds 2014 geven de leden van het Van Baerle Trio hun ervaring door aan een volgende generatie musici op uitnodiging van het Conservatorium van Amsterdam.
Er zijn al vele Cd-opnames gerealiseerd. De eerste Cd met werken van Saint-Saëns, Loevendie en Ravel werd bekroond met een Edison Klassiek. Afgelopen seizoen heeft het trio alle Piano Trio’s van Beethoven opgenomen en met het Residentieorkest is het Triple Concerto ban Beethoven vereeuwigd. De opnames werden in de nationale en internationale pers met veel enthousiasme ontvangen.
Dit Trio dat door de pers geprezen wordt vanwege de overweldigende kwaliteit en onweerstaanbare frisheid van musiceren speelt Pianotrio’s van Brahms en Fauré, Tristia van Liszt en New work van Zuidam. Nu in Vlissingen, mis dit niet.

Gabriel Faure, Piano Trio in D minor, opus 120 
Rob Zuidam, Triptych – nieuw piano trio geschreven voor het Van Baerle Trio
==
Franz Liszt, Tristia for Piano Trio
Johannes Brahms, Piano Trio No. 2 in C major, opus 97
© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online