{@post_title}
zondag 12 juni, 2022

Nueva Manteca met muziek van Art Blakey

ZeelandJazz
Datum zondag 12 juni, 2022
Tijd 15:00
Bestel kaarten Meer info

Nueva Manteca

De Latin jazz-mainstay voor vele jaren (12 succesvolle albums tot op heden) – is vernieuwd! Nueva Manteca is terug in al zijn glorie – een nieuwe, adembenemende band met een frisse, internationale line-up afkomstig uit Nederland, Venezuela, Duitsland en Uruguay. Aftrap voor de vernieuwde band was een triomfantelijke tour in Israël in 2019.

Tribute to Art Blakey & The Jazz Messengers

Dit jaar verschijnt het nieuwe album van Nueva Manteca. De CD Art is een ode aan de legendarische band Art Blakey and The Jazz Mesengers. De vernieuwde internationale formatie van Nueva Manteca bekijkt beroemde composities van deze band vanuit een latin perspectief, Overbekende originals als Bluesmarch en Moaning worden naast minder bekende stukken op een verrassende manier bewerkt.

Historie

Door de jaren heen trad de band op op prestigieuze festivals, locaties en clubs over de hele wereld, waaronder Montreal Jazz Fest, Barranquijazz, SOB’s (NYC), Curaçao Jazz Fest, Yoshi’s (San Francisco) en vele malen op het North Sea Jazz Festival. Een ander hoogtepunt was een optreden op Heineken Jazz in Puerto Rico samen met Paquito D’Rivera en Michel Camilo, en de band had vele beroemde gastmusici zoals o.a. Armando Peraza, Giovanni Hidalgo, Orestes Vilató, Luis Conte.

Line up

Oscar Cordero – trompet

Ben van den Dungen – saxofoon

Marc Bisschof – piano

Samuel Ruiz – bas

Enrique Firpi – drums

Nils Fischer – percussie

Combiticket met Hans Dulfer Quintet
€ 20,00

Locatie: Porgy en Bess Terneuzen

Meer info: https://www.zeelandjazz.nl/festival/programma/terneuzen/zondag/nueva-manteca

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online