{@post_title}
zaterdag 20 april, 2024

Música Temprana/Adrián Rodriquez Van der Spoel

In terra aliena
Datum zaterdag 20 april, 2024
Tijd 20:00
Entree 25,00 euro
22,50 euro / Student 5,00 euro(word vriend»)
Locatie Sint Jacobskerk
Bestel kaarten Meer info

MuziekPodium Zeeland werkt al jaren samen met de Stichting Oude Muziek Utrecht. Vorig jaar leverde dat een bijzonder optreden van de tenor Marco Beasley op. Dit jaar een optreden van Música Temprana. Een gezelschap dat bestaat uit een vocaal kwartet (Olalla Alemán/sopraan, Luciana Cueto/mezzosopraan, Jan van Elsacker/tenor en Pablo Acosta/bas)
en een instrumentaal ensemble (Andrés Locatelli/blokfluit, Paulina van Laarhoven/vihuela de arco, Anna Danilevskaia/vihuela de arco en Emma Huijsser/renaissanceharp).
Música Temprana wordt geleid door de tenor Adrián Rodríguez Van der Spoel die ook vihuela de mano en renaissancegitaar speelt. (De vihuela is een gitaarachtig snaarinstrument)
Het programma brengt muziek uit de renaissance (15de en vroege 16de-eeuw) en gaat over de ervaringen van een mens die verbannen wordt en in één klap alles wat vertrouwd en geliefd is, verliest. Hij klopt tevergeefs aan bij een gesloten hart. Er volgt een eenzame tocht van alles naar niets. Het verhaal wordt geïllustreerd in de liederen die opgetekend zijn in het illustere Cancionero de Palacio.
Música Temprana maakt van de Spaanse renaissanceparels van Juan del Encina, Francisco de Peñalosa en Gabriel Mena, klaagliederen en Sefardische liederen een juweel van een voorstelling rond de vervreemding en broosheid van het leven ‘in den vreemde’.
De musici van Música Temprana zijn klassiek geschoold maar hebben allen muzikale wortels in de Latijns-Amerikaanse muziektraditie, waardoor barok en folklore hand in hand gaan. Het repertoire is vooral afkomstig uit de archieven, kathedralen en Jezuïetenmissies van Latijns-Amerika, waar Rodríguez Van der Spoel regelmatig speurt naar vergeten composities.

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online