{@post_title}
vrijdag 19 mei, 2023

Michiel Borstlap & Band

Borstlap plays Herbie Hancock
Datum vrijdag 19 mei, 2023
Tijd 20:30
Entree 20 euro
17,50 euro(word vriend»)
Locatie Podium 't Beest
Bestel kaarten Meer info

Bandleden Glenn Gaddum jr, Yoràn Vroom en Jerôme Hol

Michiel Borstlap is een veelzijdige Nederlands concertpianist en componist. Hij is als muzikant actief sinds 1992. Hij staat bekend om zijn bijzondere projecten, opmerkelijke samenwerkingsverbanden en een stroom aan succesvolle releases. Zijn muziek wortelt in de jazz, maar wordt doorspekt met eigen fusion, pop/rock.
Borstlap, zoon van avant-gardecomponist Dick Borstlap en schrijfster Bertien de Moor rondde zijn studie aan het conservatorium af in 1992. In dat jaar kreeg hij de eerste prijs van de Europe Jazz Contest in Brussel, in de categorie beste solist. In 1994 gaf hij zijn eerste concert op het North Sea Jazz Festival, waar hij sindsdien jaarlijks optreedt. Daarna volgden vele prijzen en bouwde Borstlap een indrukwekkende carrière op. Hij bracht albums uit en werkte samen met het Scapino ballet.
Hij wordt geroemd om zijn veelzijdigheid, virtuositeit, performance en heeft lak aan genres of hokjes. Ook Herbie Hancock (1940) bezit deze kwalificatie. Deze Amerikaanse jazzpianist en multi-instrumentalist, is en blijft een pionier die graag het experiment aangaat. Net als Hancock is ook Borstlap steeds op zoek naar die verrassende volgende stap in zijn artistieke ontwikkeling. Na een aantal prachtige soloprojecten Gaat Borstlap weer optreden met een eigen band. En in deze concerten eert hij de man die hem de weg wees. De concerten staan in het teken van de muziek van Herbie Hancock.
De veelzijdige musicus Borstlap pakt uit met het programma: Borstlap plays Hancock.

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online