{@post_title}
zondag 12 juni, 2022

Hans Dulfer Quintet

ZeelandJazz
Datum zondag 12 juni, 2022
Tijd 16:45
Bestel kaarten Meer info

Dulfer Total Response

Wie is er niet groot geworden met de genadeloze saxsound van Hans Dulfer? Met zijn roemruchte en vooruitstrevende formaties (o.a. Perikels, Reflud, Big Boy) heeft hij zich opgewerkt tot de bekendste saxofonist van Nederland. Daarnaast stond hij aan de wieg van de Nederlandse jazzscene, als organisator van legendarische concerten in Paradiso, als adviseur voor het North Sea Jazz Festival en als mede-oprichter van het Bimhuis.

Muzikaal heeft Dulfer zich altijd in de voorhoede bewogen. Hij speelde psychedelische free jazz, o.a. met Groep 1850, met de Perikels creëerde hij de eerste Nederlandse wereldmuziek, hij was de eerste jazzmuzikant die met house-dj’s samenwerkte en in de jaren negentig bereikte hij als vijftiger popsterstatus tot in Japan met de unieke mix van heavy gitaren, beats en sax van de plaat Big Boy. Dulfer speelt tot op de dag van vandaag het liefste live, op de meest uiteenlopende plekken en met niet aflatende energie. De wekelijkse concerten van zijn jazzband, jarenlang in Jazzcafé Alto en later in de Bulldog Palace, zijn een begrip in het Amsterdamse nachtleven.

Hans Dulfer had jarenlang radioprogramma’s voor VPRO en BNR, schreef columns in o.a. Oor en NRC, publiceerde twee boeken en acteerde in films en series. Hij is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en bewoont een molen uit 1576. Tussen de bedrijven door had Dulfer nog tijd om als autoverkoper tweemaal de General Motors Car Seller of the Year Award te winnen.

Kortom een waardige afsluiting van een weekend Jazz in jazztempel Porgy en Bess

 

Bezetting:

Hans Dulfer tenorsaxofoon

Koen Schouten baritonsaxofoon

Jerôme Hol gitaar

Ishaq van Niel basgitaar

Hans Eijkenaar, drums

Combiticket met Nueva Manteca met muziek van Art Blake
€20,00

Locatie: Porgy en Bess Terneuzen

Meer info: https://www.zeelandjazz.nl/festival/programma/terneuzen/zondag/hans-dulfer-quintet

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online