{@post_title}
zaterdag 18 juni, 2022

Estrella

ZeelandJazz
Datum zaterdag 18 juni, 2022
Tijd 21:30
Bestel kaarten Meer info

Estrella Acosta & Esquina 25 present ‘Cuban Country Queens’

 

Een feestelijk concert dat de vrouwelijke songwriters van het Cubaanse platteland in de schijnwerpers zet, die in de loop der jaren zoveel geweldige nummers hebben geschreven, de koninginnen van de música guajira.

In de jaren ’40 en ’50 maakten vrouwen in Cuba vaak de meest geliefde muziek op de ‘nieuwe media’, de live radiouitzendingen en de opkomende televisie. Veel van die nummers, met wortels in Zuid-Spanje en Afrika, hadden onmiddellijk succes in heel Latijns-Amerika. Tijdens onze ‘Cuban Country Queens’-tour brengen we deze muziek naar het Nederlandse publiek: de grootste hits van deze geweldige vrouwen en Estrella’s eigen liedjes, in avontuurlijke arrangementen.

De Cubaanse zangeres Estrella Acosta is een ambassadeur van de Cubaanse muziek in Nederland. Zij en haar band Esquina 25 creëren een frisse kijk op Cubaanse muziek, met avontuurlijke improvisaties en met behoud van het karakter en de spirit die kenmerkend zijn voor deze muziek.

De muzikanten komen uit vele landen – Cuba, Venezuela, Uruguay, Duitsland en Nederland – en hebben allen ruime ervaring in Latijns-Amerikaanse- en jazzmuziek. Samen brengen ze een unieke mix van creatieve ideeën, die mensen samenbrengt en vrolijk maakt.

Marc Bischoff (piano), Efraim Trujillo (saxen/fluit), Samuel Ruiz (contrabas), Enrique Firpi (drums), Estrella Acosta (zang) en gast Gerardo Rosales (percussie).

 

Tickets voor de gehele zaterdag 25,00

Meer info: https://www.zeelandjazz.nl/festival/programma/middelburg/zaterdag/estrella
z
© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online