{@post_title}
zondag 14 januari, 2024

DULFER! TOTAL RESPONSE

Datum zondag 14 januari, 2024
Tijd 15:30
Entree 20,00 euro
17,50 euro / Studenten 5,00 euro(word vriend»)
Locatie Podium 't Beest
Bestel kaarten Meer info

Tour 2023/2024
Nieuwe nummers en bewerkingen met de saxofoon in de hoofdrol

Wie kent niet de genadeloze saxsound van Hans Dulfer? Met zijn roemruchte en vooruitstrevende formaties (o.a. Perikels, Reflud, Big Boy) heeft hij zich opgewerkt tot de bekendste saxofonist van Nederland. Dulfers saxsound is nog altijd onnavolgbaar en hartverwarmend. De 83-jarige saxofonist geniet nog volop van zijn optredens en is bezig met de Tour 2023/2024.
Hij speelt nog steeds de zalen plat, of het nu is met zijn dochter Candy of met zijn nieuwe band Total Response, een all-star bezetting met het puikje uit de Nederlandse muziekscène. Samen vormen de muzikanten een speelse eenheid, vol speelplezier en energie.
De band speelt nieuwe nummers en eigenwijze bewerkingen van Dulfer-klassiekers, met de onwrikbaar uitdagende sax van Dulfer in de hoofdrol.
Dulfer, de man die aan de wieg stond van de Nederlandse jazzscène en die legendarische concerten organiseerde in Paradiso en als adviseur van het North Sea Jazz Festival en medeoprichter van het Bimhuis. Deze onmisbare figuur in de jazzwereld, treedt in dit concert op met gitarist Jerôme Hol, drummer Hans Eijkenaar, basgitarist Ishaq van Niel en baritonsaxofonist Koen Schouten.
Hol is een van de spectaculairste en meest gevraagde gitaristen van het moment. Hij is een ongelofelijke rockimprovisator in de geest van Eddie van Halen en Jimmie Hendrix.
Eijkenaar werkt met de top van de Nederlandse- en internationale muziekscène, waaronder Anouk, Kane, Kayak. Hij is een begrip onder drummers en nu te horen in een intieme setting.
Niel moet je een keer gezien en gehoord hebben om zijn manier van basspelen: fysiek, virtuoos en ongelooflijk muzikaal, daarna nooit meer te vergeten.
Schouten speelde bij o.a. Caro Emerald en Michelle David. Hij geeft de beestachtig knorrende bariton sax een nieuwe dimensie met een solistisch geluid.

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online