{@post_title}
zaterdag 11 juni, 2022

Don Menza Quintet feat. Joe Magnarelli

ZeelandJazz
Datum zaterdag 11 juni, 2022
Tijd 21:45
Bestel kaarten Meer info

Don Menza Quintet feat. Joe Magnarelli

Jazzlegende Don Menza, (Buffalo NY 1936) begon op zijn 13e saxofoon te spelen. Hij debuteerde in 1960 in de de Maynard Ferguson Orchestra en de Stan Kenton Band. Van 1964 tot 1968 speelde hij in Duitsland bij Max Gregor en daarna in de Buddy Rich Big Band. In de late jaren 60 verhuisde hij naar Californië waar hij bij Elvin Jones en Louie Bellson speelde. Hij maakte ook opnamen met een keur van muzikanten zoals Natalie Cole, Pat Boone en Leonard Cohen. Hij werkte in de fameuze Duitse radio-orkesten, van de WDR en SWR. In de rijke jaren 90 speelde Don enkele legendarische concerten in Porgy en Bess. Vandaar dat hij al een paar jaar aan de bel trekt om nog eens bij ons op het podium te schitteren. Don Menza nam onlangs nog de schitterende cd, “The Rose”, op bij het Nederlandse Challenge label.

Menza deelt het podium met een van ‘s-werelds beste trompettisten, Joe Magnarelli. Hij studeerde in 1982 af bij SUNY-Fredonia en vestigde zich in New York in 1986 waar hij werkte met Lionel Hampton (1987-89) en daarna bij Hammond organist Jack McDuff. In 1991 richtte hij het New York Hard Bop Quintet op en speelde als sideman met Tochiko Akiyoshi, Laverne Butler, Harry Coninck Jr, de Buddy Rich Band, Maria Schneider, The Vanguard Jazz Orchestra en vele anderen. In die tijd speelde hij ook een paar keer met groot succes in Porgy en Bess.

Pianist Martin Sasse is een van de meest prominente Duitse jazzmuzikanten die te horen is op de belangrijke jazzpodia in de wereld. Sinds de jaren 90 werkte hij met grootheden als Al Foster, The New York Voices en Jimmy Cobb om er een paar te noemen.

Oostenrijker Mini Schulz is een van de meest gevraagde bassisten in Europa. Hij speelde talloze concerten met internationale legendes en is ook actief als organisator en docent in Stuttgart.

De Oostenrijkse drummer Bernd Reiter, in 2006 winnaar van de Hans Koller Preis, dé Oostenrijkse jazzprijs. Hij woont en werkt nu in Parijs en werkte samen met jazzgrootheden als Kirk Lightsey, Charles Davis, Mundell Lowe, John Marshall, Claudio Roditi, Tony Lakatos en vele anderen.

Dit Quintet biedt energieke swingende muziek van het hoogste niveau, kortom “Jazz at its best” !!!!

Combiticket met Toots Thielemans 100 jaar

€20,00

Locatie: Porgy en Bess Terneuzen

Meer info: https://www.zeelandjazz.nl/festival/programma/terneuzen/zaterdag/don-menza-quintet-feat.-joe-magnarelli

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online