{@post_title}
zondag 12 maart, 2023

Daniël van der Hoeven (piano) en Anton Spronk (cello)

Fin de Siècle (grote veranderingen) Brahms, Debussy en Sjostakovitsj
Datum zondag 12 maart, 2023
Tijd 15:30
Entree 17,50 euro
15,00 euro(word vriend»)
Locatie Sint Jacobskerk
Bestel kaarten Meer info

In de beroemde autobiografische roman van de Joodse Oostenrijkse schrijver Stefan Zweig wordt op aangrijpende manier de periode voor en na 1900 geschetst. De wereld onderging toen ingrijpende veranderingen. Met het programma Fin de Siècle nemen cellist Anton Spronk en pianist Daniël van der Hoeven de luisteraar mee naar die periode vol veranderingen. Zij vertolken drie totaal verschillende sonates uit 1886, 1915 en 1934.
Daniël van der Hoeven was reeds te gast in Vlissingen. Deze Nederlandse klassieke concertpianist wordt geroemd om zijn transparante en intieme spel. Van der Hoeven won prijzen tijdens de Bach-concoursen en internationale concoursen. Hij is een veelzijdig pianist een voert een breed en divers repertoire uit. Van Bach via Mozart en Ravel tot Sjostakovitsj.
Hij verzorgt solorecitals en treedt op met orkesten en kamermuziekensembles.
Anton Mecht Spronk (1994) is een groot Nederlands cellotalent. Zijn eerste cellolessen kreeg hij als vierjarige van zijn vader Frank Spronk. Op zijn twaalfde vervolgde hij zijn opleiding aan de conservatoria in Den Haag en Amsterdam. Hij specialiseerde zich in Zürich en Berlijn. Hij volgde masterclasses en won vele prijzen. Hij treedt op zowel als solist als kamermusicus in topzalen. Hij heeft grote interesse voor hedendaagse muziek.
Gespeeld worden Sonates van Brahms, Debussy en Sjostakovitsj.

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online