{@post_title}
zondag 2 juli, 2023

BOI AKIH & Dans

Datum zondag 2 juli, 2023
Tijd 15:00
Entree Gratis
Gratis(word vriend»)
Locatie Een Bunder Kunst
Bestel kaarten Meer info
Gitarist en componist Niels Brouwer en zangeres en tekstschrijfster Monica Akihary vormen een duo onder de naam BOI AKIH. De twee vormen de solide en onafscheidelijke kern van samenwerkingen met een breed scala aan muzikanten, dichters en dansers. In het kader van een Bunder in Residence heeft BOI AKIH voor deze voorstelling drummer Marcos Baggiani en twee bijzondere dansers uitgenodigd, de Zuid-Koreaanse Miri Lee en de Britse Edward Lloyed. Beide hebben een eigen idioom ontwikkeld in de moderne dans. Miri Lee voegt hier ook elementen uit de verfijnde Zuid-Koreaans dans toe in haar bewegingen. Stap in de opwindende wereld van het onverwachte. Beleef de naadloze samensmelting van moderne dans en livemuziek. Bereid je voor op de magie van improvisatie, waarbij deze vijf performers elkaar inspireren op het podium.
  • Monica Akihary: zang, live sequencer
  • Niels Brouwer: gitaren,
  • Marcos Baggiani: drums, percussie
  • Miri Lee: dans
  • Edward Lloyed: dans
Deze voorstelling is het resultaat van de voorafgaande residentieperiode in het kader van “Een Bunder in Residence” waarvoor Boi Akih is uitgenodigd. Een samenwerkingsproject van een Bunder Kunst en MuziekPodium Zeeland. Inloop vanaf 14.30 uur – Aanvang concert 15.00 uur – Entree is gratis

EEN KLEINE TERUGBLIK

Afgelopen zomer was Monica Akihary Artist in Residence in een gezamenlijk project van Een Bunder Kunst en MuziekPodiumZeeland. Monica had net te horen gekregen dat ze de Boy Edgar prijs had gewonnen, dus vielen wij met onze neus in de boter. Het programma bestond uit een concert met twee dansers en een concert met haar ensemble Boi Akih. Daarnaast had zij als gast de Balinese gamelanspeler I Made Subandi. Samen met Subandi heeft zij twee workshops voor de basisschool gegeven. Een leuk project waar de kinderen enthousiast aan deelnamen. Ook gaf I Made Subandi een workshop gamelan spelen voor volwassenenen. Deze workshop werd goed bezocht en het bleek niet voor iedereen mee te vallen.

Wij hebben een mooi filmpje van het concert van Boi Akih met I Made Subandi. Dat filmpje geeft mooi de sfeer weer tijdens en concert en de workshops.

Triest is dat I Made Subandi na terugkomst in Indonesië tijdens de repetitie voor een concert plotseling overleed. De beelden op deze film zijn de laatst beelden van Subandi.

MuziekPodiumZeeland wenst iedereen sterkte met dit verlies, maar kijkt met groot plezier terug naar de drie weken met Monica Akihary, Boi Akih en I Made Subandi.

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online