{@post_title}
vrijdag 14 april, 2023

Artvark Saxophone Quartet feat. Claron McFadden

Sly meets Callas. Klassiek en Jazz, levendige hedendaagse muziek
Datum vrijdag 14 april, 2023
Tijd 20:30
Entree 17,50 euro
15 euro(word vriend»)
Locatie Podium 't Beest
Bestel kaarten Meer info

De stem als instrument, de saxofoon als stem is de rode draad in ‘Sly Meets Callas’.
De klassieke sopraan Claron McFadden behoort tot de absolute wereldtop. Met ‘cutting edge’ Artvark betreedt ze een nieuwe klankwereld: kamermuziek op het grensvlak van Ellington en Ravel met een vleugje Edgar Allan Poe. Dus in dit project klinkt de stem als een instrument en de saxofoon als een stem. ‘Sly (Stone) Meets (Maria) Callas’: bestaat uit speciaal voor deze samenwerking geschreven muziek en is het debuut van Claron McFadden als tekstschrijver. Vier heren en een diva snijden dwars door muzikale tradities en bewegen zich tegelijkertijd al spelend over het podium in een geïmproviseerde choreografie. Waar houdt de stem op en waar begint de saxofoon?
Dit project had zijn première op het Grachtenfestival Amsterdam en de musici komen nu naar Goes na reeds gespeeld te hebben op jazz podia zoals het Bimhuis, Lataren Venster en De Doelen, maar ook op de ‘Operadagen Rotterdam’, Jazz Brugge en in het Borusan Music Center in Istanbul.
Claron McFadden is geboren in de USA, maar werkt vanuit Amsterdam. Zij bouwde een veelzijdige en imposante carrière op. Zij speelde hoofdrollen in moderne opera, maar is ook thuis in de barok en de jazz. Claron is niets minder dan een fenomeen.
Artvark Saxofoon Quartet bestaat uit eigenzinnige solisten: Rolf Delfos (altsax), Bart Wirtz (altsax), Mete Erker (tenorsax) en Peter Broekhuizen (baritonsax). Zij brengen vernieuwende eigen composities met een avontuurlijke groove van vier saxofoons.

© Muziekpodium Zeeland 2023 | Webchimp, zorgeloos effectief online