{@post_title}
vrijdag 17 februari, 2023

Yukine Kyroki (piano)

Schubert, Liszt, Stravinsky
Datum vrijdag 17 februari, 2023
Tijd 20:00
Entree 20 euro
17,50 euro(word vriend»)
Locatie Sint Jacobskerk
Bestel kaarten Meer info

GRATIS MET UW KIND NAAR DE WINNAAR VAN HET LISZT CONCOURS!

Houdt u van pianomuziek waarbij de vertolker zowel technisch zeer vaardig moet zijn en muzikaliteit samen laat gaan met virtuositeit. Dan is het recital van Yukine Kyroki een aanrader. Deze Japanse pianiste studeerde aan de Showa University in Japan bij Fumiko Eguchi. Zij nam deel aan pianoconcoursen en won vele prijzen in Litouwen, Zuid-Korea, Japan, China, Kazachstan, Italië en de Verenigde Staten.

Zij trad als soliste op met grote orkesten zoals het Astana State Philharmonic Orchestra, het Tatarstan National Symphony Orchestra, het Lithuanian National Symphony Orchestra, en het Silesian Philharmonic Orchestra.
Zij ziet zichzelf als een pianiste die houdt van de technische passages maar ook van de idyllische liederen van Liszt. Zij wil dat gevoel van liefde en wanhoop met haar persoonlijke inbreng op deze expressie laten klinken. Met hartstocht en een groot muzikaal gevoel.

Yukine Kyroki speelt een aantal liederen van Schubert, die Liszt bewerkte voor piano. En de Vuurvogel van Stravinsky in een bewerking van Agosti. Zij eindigt met de Pianosonate in b van Liszt.

Winnaar van het Liszt concours 2022.

GRATIS MET U KIND NAAR DE WINNAAR VAN HET
LISZT CONCOURS!

Bij MuziekPodiumZeeland vinden wij het belangrijk dat ook kinderen in aanraking komen met klassieke muziek. We zien weinig kinderen en jonge mensen bij onze concerten. Vaak maakt onbekend onbemind. Daarom zijn wij het educatieprogramma “Muziek voor de Prinses” gestart. Samen met het Apollo ensemble brengen wij een leuk programma, waarbij kinderen van de basisschool kennis maken met klassieke muziek. Een muzikant komt in de klas vertellen over de muziek die gespeeld wordt en welke instrumenten er gebruikt worden. In de klas wordt dan door middel van een speciaal ontwikkeld lespakket het thema verder uitgediept door de docenten. Maar het hoogtepunt is natuurlijk de reis met de Cultuurbus naar de Sint Jacobskerk om daar naar het concert te luisteren en om naderhand zelf de instrumenten ter hand te nemen. In 2022 hebben we al heel wat Zeeuwse basisscholen mogen ontvangen en ook vandaag brengt de Cultuurbus weer verschillende scholen naar de Jacobskerk.

Wij merken dat het tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend is dat kinderen met hun ouders een concertzaal bezoeken. Vaak is het de eerste keer dat de kinderen zoiets meemaken. Daarom zouden wij u medewerking ook op prijs stellen.
Vrijdag 17 februari speelt de Japanse Yukine Kyroki in de Sint Jacobskerk. Zij werd in 2022 de winnares van het Liszt concours. Dit belooft een fantastisch pianoconcert te worden. Bij dit concert mag u gratis uw kind of kleinkind meenemen. U koopt of bestelt voor u zelf een kaartje, neemt u kind of kleinkind mee naar de Sint Jacobskerk waar u bij de kassa daar een vrijkaart voor uw kind of kleinkind op kan halen. Wij beseffen dat het merendeel van onze bezoekers geen kleine kinderen meer heeft, maar bij uitzondering mag u voor dit concert ook een volwassen kind meenemen. Wel graag even aantonen bij de kassa dat u inderdaad ouder/kind bent.

 

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online