{@post_title}
vrijdag 17 februari, 2023

Yukine Kyroki (piano)

Schubert, Liszt, Stravinsky
Datum vrijdag 17 februari, 2023
Tijd 20:00
Entree 20 euro
17,50 euro(word vriend»)
Locatie Sint Jacobskerk
Bestel kaarten Meer info
Youtube

Houdt u van pianomuziek waarbij de vertolker zowel technisch zeer vaardig moet zijn en muzikaliteit samen laat gaan met virtuositeit. Dan is het recital van Yukine Kyroki een aanrader. Deze Japanse pianiste studeerde aan de Showa University in Japan bij Fumiko Eguchi. Zij nam deel aan pianoconcoursen en won vele prijzen in Litouwen, Zuid-Korea, Japan, China, Kazachstan, Italië en de Verenigde Staten.

Zij trad als soliste op met grote orkesten zoals het Astana State Philharmonic Orchestra, het Tatarstan National Symphony Orchestra, het Lithuanian National Symphony Orchestra, en het Silesian Philharmonic Orchestra.
Zij ziet zichzelf als een pianiste die houdt van de technische passages maar ook van de idyllische liederen van Liszt. Zij wil dat gevoel van liefde en wanhoop met haar persoonlijke inbreng op deze expressie laten klinken. Met hartstocht en een groot muzikaal gevoel.

Yukine Kyroki speelt een aantal liederen van Schubert, die Liszt bewerkte voor piano. En de Vuurvogel van Stravinsky in een bewerking van Agosti. Zij eindigt met de Pianosonate in b van Liszt.

Winnaar van het Liszt concours 2022.

© Muziekpodium Zeeland 2023 | Webchimp, zorgeloos effectief online