{@post_title}
zondag 11 december, 2022

Wolfert Brederode, Joost Lijbaart en het Matangi Kwartet

Suite Ruins & Remains
Datum zondag 11 december, 2022
Tijd 15:00
Entree 20 euro
17,50 euro(word vriend»)
Locatie Cultuurpodium Porgy en Bess
Bestel kaarten Meer info
Spotify Youtube

De Eerste Wereldoorlog eindigde 11 november 1918. Dit drama dat diepe wonden sloeg, markeerde de overgang van het ‘oude’ naar het ’nieuwe’ Europa. De 21ste eeuw heeft parallellen met die tijd. Wolfert Brederode, een van de meest eclectische musici van Nederland, componeerde Ruins & Remains, over dit thema. Het is een tiendelige suite voor piano, slagwerk en strijkkwartet van ongeveer 60 minuten.

De muziek schildert de innerlijke strijd van de mens, de dualiteit van de mens wordt uitgebeeld d.m.v. improvisatie versus compositie, mineur versus majeur, abstract versus tonaal. Maar de twee kanten vormen ook een synthese in een eigenzinnig muzikaal universum. Muziek die de destructieve kant van de mens laat horen, maar ook een ode brengt aan zijn veerkracht.
Het Matangi Quartet is in het Nederlandse muziekleven al bijna twee decennia toonaangevend met de meest uiteenlopende projecten- en samenwerkingen. Met Ruins & Remains gaat de lang gekoesterde wens, gezamenlijk dit intrigerende concertprogramma op Nederlandse en internationale podia te spelen, in vervulling.

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online