{@post_title}
zondag 8 september, 2024

Michael Abspoel

Vive Aznavour, de laatste grootmeester van het Franse Chanson
Datum zondag 8 september, 2024
Tijd 15:30
Entree 20,00 euro
17,50 euro / Student 5,00 euro(word vriend»)
Locatie Sint Jacobskerk
Bestel kaarten Meer info

For Me formidable… Wie kent niet de meest geliefde en bestverkochte chansonnier aller tijden: Charles Aznavour, die de vergankelijkheid tartte en tot op hoge leeftijd als een jonge god bleef zingen. Hij overleed 1 oktober 2018, op 94-jarige leeftijd.
Deze man verdient een eervolle herdenking. MPZ opent daarom het najaar seizoen 2024 met een ode aan hem, meesterlijk gebracht door Michael Abspoel. Deze herdenkt hem niet alleen met muziek, maar ook met een zoektocht naar de invloed van Aznavour op zijn en ons leven. Hij maakt duidelijk hoe deze chansonnier ons heeft geraakt.
Michael Abspoel leidt de nummers met persoonlijke verhalen en herinneringen in. Met zijn teksten schets hij een beeld van het doorleefde leven van Aznavour en zo krijgt elk nummer een extra emotionele lading.
Shahnour Varenagh Aznavourian, de zoon van Armeense vluchtelingen, was een monument van het Franse chanson. ‘Le dernier monstre sacré de la chanson’ noemden zijn fans hem liefkozend. Hij zong in negen talen en schreef 1300 nummers, trad vaak op en was bovendien een succesvolle filmacteur.
Michael Abspoel bracht eerder een succesvol eerbetoon aan een andere grote chansonnier: de Brusselaar Jacques Brel met het programma ‘Leven met Brel’. Hij deed dit samen met pianist Marc Bischoff. Deze keer werkt ook violiste Laura Rafecas mee. Vive Aznavour is een avondvullend muziektheaterprogramma vol kleur en sfeer.
Op het programma o.a. She, La Bohème, Yesterday when I was young, What makes a man a man, For Me, formidable, La Mamma, Non je n’ai rien oublié, Emmenez-moi.
MPZ biedt dit concert aan i.s.m. met Stichting Instandhouding Sint Jacobskerk.

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online