{@post_title}
zondag 8 september, 2024

Vive Aznavour!

de laatste grootmeester van het Franse chanson
Datum zondag 8 september, 2024
Tijd 15:30
Entree 18,50 incl. één consumptie
(word vriend»)
Locatie Sint Jacobskerk
Bestel kaarten Meer info

Michael Abspoel brengt een ode aan Aznavour, de man die de vergankelijkheid tartte en bleef zingen als een jonge god. Hij herdenkt hem niet alleen met muziek, maar ook met een zoektocht naar de invloed van Aznavour op zijn en ons leven. Daarbij de vraag stellend: hoe heeft hij ons geraakt?

In het programma zal Michael Abspoel de nummers dan ook inleiden met persoonlijke verhalen en herinneringen. Daarnaast leren we Aznavour zelf beter kennen, door anekdotes over zijn doorleefde leven. Elk nummer krijgt zo een extra emotionele lading.
In zijn lange carrière groeide Charles Aznavour wereldwijd uit, tot de meest geliefde en bestverkochte chansonnier aller tijden.
Shahnour Varenagh Aznavourian, de zoon van Armeense vluchtelingen, overleed op 1 oktober 2018 en was een monument van het Franse chanson. ‘Le dernier monstre sacré de la chanson’ zoals z’n fans hem liefkozend noemden, zong in negen talen, schreef en componeerde 1300 nummers en verkocht 180 miljoen platen en cd’s. Daarnaast speelde hij als succesvol acteur in meer dan 60 speelfilms.
Michael Abspoel, bekend als dé stem van het televisieprogramma ‘Man bijt hond’ bracht de laatste jaren ook een succesvol eerbetoon aan een andere grote chansonnier: de Brusselaar Jacques Brel. Met ‘Leven met Brel’ trad hij samen met pianist Marc Bischoff op in theaters en huiskamers in Nederland en Vlaanderen. Bij Vive Aznavour is Laura Rafecas toegevoegd, om extra kleur en sfeer aan het optreden te geven.
‘She’, ‘La Bohème’, ‘Yesterday when I was young’, ‘What makes a man a man’, ‘For Me, formidable’, ‘La Mamma’, ‘Non je n’ai rien oublié’, ‘Emmenez-moi’ en vele andere Aznavour-hits, ze zijn allemaal te horen in dit avondvullende muziektheater programma.
Concept, Spel en Zang Michael Abspoel Arrangementen en Piano Marc Bischoff Viool Laura Rafecas Fotografie Frans Verpoorten Beeldprodukties

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online