{@post_title}
zaterdag 13 november, 2021

Schuberts Forellen kwintet

Wie kent niet het bekende pianokwintet van Schubert. Schubert wist op onnavolgbare wijze variaties te componeren op zijn lied Die Forelle in het vierde deel van het Kwintet.
Datum zaterdag 13 november, 2021
Tijd 20:00
Entree 20 euro
17,50 euro(word vriend»)
Locatie Sint Jacobskerk
Bestel kaarten Meer info

Het werk werd pas na zijn dood uitgegeven en daarom rijst de vraag of dit pianokwintet van Schubert alleen maar waarheidsgetrouw kan worden geïnterpreteerd of dat het ook mogelijk is om er veel, veel meer mee te doen?

Deze vragen worden gesteld door vijf musici: Silke Avenhaus/piano, Lena Neudauer/viool, Wen Xiao Zheng/altviool, Sebastian Klinger/cello en Rick Stotijn/contrabas. Deze vijf internationale solisten vroegen dit daarom aan vijf componisten uit vijf Europese landen. Het resultaat is spannend en vooral uiterst modern. In dit concert zijn naast het Pianokwintet in c van Vaughan Williams en het Forellen kwintet van Schubert vijf vermakelijke en originele variaties van vijf componisten te horen. In de 5 korte reflecties op het lied Die Forelle van Ferran Cruixent (Spanje), Osmo Tapio Räihälä (Finland), Gerald Resch (Oostenrijk), Johannes Schachtmer (Duitsland) en Sebastian Klinger (Duitsland)staat steeds één instrument centraal. Dit wordt een inspirerende luisterervaring.

MuziekPodium Zeeland en het Coronatoegangsbewijs

MuziekPodium Zeeland gaat met Coronatoegangsbewijzen werken.

Dat betekent voor ons dat wij weer meer gasten in een veilige omgeving van onze mooie concerten kunnen laten genieten. Voor u als gast van MuziekPodium Zeeland betekent het dat u een coronatoegangsbewijs moet kunnen overleggen. Dit kan door middel van
–     Volledige coronavaccinatie
met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Bent u op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is uw vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.

  • Herstelbewijs
    Bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.
  • Testbewijs
    Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.

U kunt u QR code downloaden met de Coronacheck app. Ook kan u de code op papier thuis gestuurd krijgen. Dat kan via Coronacheck.nl

MuziekPodium Zeeland zal voor aanvang van het concert u toegangsbewijs controleren.Zolang deze maatregel van kracht is zullen wij met deze toegangsbewijzen werken.

Wij hopen u snel weer te zien bij één van onze volgende concerten.

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online