{@post_title}
vrijdag 26 mei, 2023

Marco Beasley & Stefano Rocco

Een levensreis in muziek. Monteverdi, Purcell e.a.
Datum vrijdag 26 mei, 2023
Tijd 20:00
Entree 25 euro
22,50 euro(word vriend»)
Locatie Sint Jacobskerk
Bestel kaarten Meer info

Een muzikale reis van Italië naar Engeland en weer terug wordt vormgegeven in een van de meest persoonlijkste concertprogramma’s ooit van Marco Beasley. De zanger gaat op zoek naar zijn eigen muzikale wortels. Metgezel in dit avontuur is snarentovenaar Stefano Rocco, met wie Beasley al tijdens zijn studententijd in Bologna musiceerde. De muzikale tocht strekt van Pierre Guédron tot Nick Drake, met tussenstops bij componisten als Claudio Monteverdi en Henry Purcell.

Marco Beasley studeerde theater- en muziekwetenschappen aan de Universiteit van Bologna, waar hij zich verdiepte in het ‘recitar cantando’ (zingend spreken) en de geestelijke en wereldlijke polyfonie. Zangles volgde hij bij de legendarische Amerikaanse mezzosopraan Cathy Berberian, waarna hij een eigen techniek ontwikkelde die zijn stem uitermate natuurlijk laat klinken. Met zijn revolutionaire stemgeluid en charismatische voorkomen groeide de Italiaanse tenor in korte tijd uit tot een van de populairste en meest bekroonde sterren binnen de klassieke muziek.

Stefano Rocco studeerde renaissanceluit aan het conservatorium van Verona en behaalde een graad in de musicologie aan de Universiteit van Bologna. Als stichtend lid van de innovatieve Italiaanse groep Accordone (oude muziek) treedt hij regelmatig op met de gevierde tenor en stemacteur Marco Beasley. Beide musici hebben vele albums opgenomen.

© Muziekpodium Zeeland 2023 | Webchimp, zorgeloos effectief online