{@post_title}
zondag 27 februari, 2022

Maarten Koningsberger en het Atlantic Trio

Liederen van Franz Schubert
Datum zondag 27 februari, 2022
Tijd 15:30
Entree 20 euro
17,50 euro(word vriend»)
Locatie Sint Jacobskerk
Bestel kaarten Meer info
Youtube

Franz Schubert leed armoede tijdens zijn korte leven. Zijn muziek was romantisch en expressief. Hij was een typische liedcomponist en schreef vele liederen voor zangstem en piano. De melodische lijn werd gebracht door de zang en het instrument zorgde voor de omspelingen. Zijn liederen bezitten een intiem karakter. De inhoud van de tekst wordt door de begeleiding met verschillende kleuren uitgebeeld. Bas Verheijden, de pianist van het Atlantic Trio vroeg zich af hoe de liederen zouden klinken als de begeleiding niet alleen met piano zou zijn, maar met meerdere instrumenten. Hij schreef een reeks arrangementen waarin de begeleiding wordt gespeeld door een pianotrio (piano, viool en cello). Schubertkenner Maarten Koningsberger zingt de liederen: Erlkönig, Die Forelle, Die Sterne enz. gelardeerd met de speciale klankkleuren van het pianotrio. Het Trio speelt als intermezzo het Notturno van Schubert.

Wat zou Schubert hebben gedaan als hij zijn liederen niet voor zang en piano, maar voor zang en pianotrio had gecomponeerd?
Met dat uitgangspunt maakte de pianist van The Atlantic Trio – Bas Verheijden – een hele set arrangementen van bekende Schubert liederen waarin Schubert expert Maarten Koningsberger schittert tussen een hoop nieuwe kleuren die het pianotrio toevoegt in liederen als Erlkönig, Die Forelle, Die Sterne, etc. Als intermezzo kunt u luisteren naar Schuberts prachtige Notturno voor pianotrio.

MuziekPodium Zeeland draagt dit concert op aan de in 2021 overleden Ad van ’t Veer, de oprichter van Stichting Nieuwe Muziek, de voorloper van MPZ.

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online