{@post_title}
vrijdag 30 oktober, 2020

Jasper Blom Quartet met Harmen Fraanje

Datum vrijdag 30 oktober, 2020
Tijd 20:30
Entree 20 euro
17,50 euro(word vriend»)
Locatie Podium 't Beest
Bestel kaarten Meer info

Tenorsaxofonist en bandleider Jasper Blom is een van de meest harmonisch vernieuwende en veelzijdige instrumentalisten in de jazzscene. Hij won tweemaal de European Jazz Award, speelde met sterren als Lee Konitz, Chet Baker, George Duke en Randy Crawford, en toerde met zijn kwartet over de hele wereld. Blom maakt intelligente composities die in stijl variëren van intense hard-bop tot geïmproviseerde soundscapes.

In 2019 won Jasper Blom de Buma Boy Edgar Prijs, de meest prestigieuze jazzprijs voor geïmproviseerde muziek in Nederland. Dat is de aanleiding voor een tournee. Jasper Blom speelt samen met zijn kwartetleden: Jesse van Ruller (gitaar), Clemens Vander Een (bas) en Martijn Vink (drums) en Harmen Fraanje (piano) die de Duitse pianist Pablo Held vervangt. Dit omdat Pablo Held door de corona maatregelen niet naar Nederland kan komen.

Dit project is een mooi vervolg op POLYPHONY, waarin de polyfonie uit de 14de en 16de eeuw de rode draad vormde. In het nieuwe project nemen de musici het Nederlands toonkloksysteem als vertrekpunt. De nieuwe melodieën worden gevormd door symmetrische toonreeksen en drieklanken en harmonieën die ook nieuw improvisatiemateriaal opleveren.

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online