{@post_title}
vrijdag 2 oktober, 2020

ENSEMBLE AVENTURE !!VERPLAATST NAAR DE SPOT!!

De gedichten en liederen in het Gruuthuse Manuscript ontstonden rond 1400 in Brugge en de collectie is genoemd naar de latere eigenaar, Lodewijk van Gruuthuse.
Datum vrijdag 2 oktober, 2020
Tijd 20:00
Entree 17,50 euro
15 euro(word vriend»)
Locatie De Spot
Bestel kaarten Meer info
Youtube

Concert Aventure verplaatst naar De Spot!

Ook nu zetten de aangescherpte Corona maatregelen het culturele leven weer op zijn kop.

De Zeeuwse Veiligheidsregio beslist voor donderdag of er voor de Zeeuwse zalen, theaters en podia een ontheffing verleend zal worden. Ondertussen zitten wij ook met de 30 personen regel. Omdat wij in de Burgerzaal van het Middelburgse stadhuis maar 26 mensen mogen ontvangen, hebben wij besloten om het concert van Aventure op vrijdag 2 oktober aanstaande te verplaatsen naar De Spot in de Beddewijkstraat in Middelburg. MuziekPodiumZeeland heeft met De Spot een uitstekende samenwerking. Het is de thuisbasis voor de Jazz concerten. Ook hier worden de RIVM maatregelen nageleefd en kunt u veilig dit concert bezoeken. Samen met het team van de Spot gaan wij ons best doen om ook het concert van Aventure tot een mooie belevenis te maken.

Wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en hopen u snel weer te mogen ontvangen.

Deze grootste verzameling Nederlandstalige liederen uit de middeleeuwen verhaalt met ongekende rijkdom over het (liefdes) leven van burgers in de creative city die Brugge toen was. Voor het eerst worden de Gruuthuse-liederen op CD samen uitgevoerd met hun centraal Europese tegenhangers. De liederen zijn in een breed muzikaal perspectief geplaatst door ze te combineren met instrumentale polyfonie en arrangementen, gespeeld op door het ensemble gereconstrueerde blokfluiten van ca. 1460.

Fragment NPO Radio 4

Van harte nodigt Aventure, ensemble voor middeleeuwse muziek je uit de eerste aflevering van de Podcast Leugens in het land – Vijftiende-eeuwse muziek rond Reynaerts historie te beluisteren. In deze eerste aflevering The making of Reynaert die zal Reynaert blijven hoor je Ita Hijmans, artistiek leider van Aventure over het concertprogramma.

Luister hier op Soundcloud of op onze website https://aventure-ensemble.nl/podcast/.
© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online