{@post_title}
zaterdag 25 november, 2023

EEN NACHT MET SJAHRAZADE

Club Classique met Abdelkader Benali
Datum zaterdag 25 november, 2023
Tijd 20:00
Entree 22,50 euro
20 euro(word vriend»)
Locatie Sint Jacobskerk
Bestel kaarten Meer info

Een concert vol Oosterse tapijten en waterpijpen. Abdelkader Benali vertelt verhalen uit duizend-en-een-nacht, omlijst door de mooiste oriëntaalse en klassieke muziek. Van Rimski-Korsakovs Sheherazade via de volksdansen van Bartók tot de moderne Turkse componist Fazil Say.

De tiran van Bagdad is bedrogen in de liefde en zweert wraak. Elke avond neemt hij een jonge maagd tot vrouw en laat haar de volgende ochtend ombrengen. Sjahrazade is ervan overtuigd dat ze de tiran kan genezen van zijn wraakzucht door hem verhalen te vertellen. Zo hoopt ze niet alleen haar eigen lot te keren, maar ook dat van alle andere vrouwen. Zal het haar lukken?

CLUB CLASSIQUE

Je komt ze overal tegen: in de concertzaal, om de hoek in het café, thuis op de buis, zomaar in het wild op een weiland en nu dus ook in de theaters! Voorstellingen van Club Classique zitten vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen. Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling zijn de twee hersenhelften die het brein vormen van Club Classique.

Abdelkader Benali – voordracht

Caspar Vos – piano

Myrthe Helder – viool

Leonard Besseling – cello

© Muziekpodium Zeeland 2024 | Webchimp, zorgeloos effectief online