Mooi Fietsweer!

Weet u wel hoe leuk onze fietstocht altijd is? Genieten van bijzondere muziek in steeds weer een andere omgeving. Ook in Zeeland is nog veel te genieten en komen wij zeker langs plaatsen die u zullen verbazen. Deze editie wordt de tocht gereden in het westelijk gedeelte van Schouwen Duiveland. We starten zaterdag 6 juli om 9.45 uur in Burgh – Haamstede en het laatste concert zal rond half vijf klaar zijn. Een prachtige dag dus. Wat let u? Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Check snel onze website voor meer info.

De tocht wordt begeleidt door The Four Baritones. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Mischien wel het beste saxofoonkwartet ter wereld: Vier Baritonsaxen in één ensemble. De baritonsax wordt eindelijk uit zijn eenzijdige bestaan als basblazer gehaald en mag nu aan iedereen tonen dat het de meest veelzijdige uit de saxfamilie is. Niet verwonderlijk dat Adolphe Sax dit instrument als eerste creëerde!

Het ensemble De Vier Baritons is een project dat ruim 20 jaar geleden werd opgericht door vier bevriende saxofonisten: William Raaijman, Erik Abbink, Ties Mellema en Niels Bijl. Een aantal jaren heeft dit ensemble met veel enthousiasme de muzikale grenzen verkend met nieuw geschreven werken maar ook met krankzinnige arrangementen van onder andere Led Zeppelin. Na een zeer geslaagde concertreis naar Frankrijk kwam echter de klad in het ensemble, en het einde leek onafwendbaar na Erik’s emigratie naar Canada en het veel te jonge overlijden van William…

het bloed blijft echter kruipen, en Niels besloot om samen met Ties het ensemble nieuw leven in te blazen,  met een selectie succesvolle baritonsaxofonisten uit binnen- en buitenland, actief in alle mogelijke muziekgenres. Vers bloed zorgt voor een nieuwe impuls, een compleet nieuw ensemble kan worden toegevoegd aan het grote aantal talentvolle Nederlandse kamermuziekensembles. Ook in het buitenland zijn The Four Baritones zeer actief, met concerten en masterclasses in onder andere Gapp (Fr), Sydney (Aus) en Wellington (NZ).

 Niels, Ties, Jan Menu en Nils van Haften vormen de harde kern van het ensemble in Nederland, maar The Four Baritones worden geregeld versterkt door internationale topmusici als oa. Arno Bornkamp, Kirstin en Niederstrasser, Claude Delangle, Marc Scholten, Juan Manuel Dominguez, Vincent David, Jay Byrnes en Nicholas Russoniello.

 

Fiets ook mee!


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.