Yuri Honing Acoustic Quartet presenteert Heaven on my Mind.

Vrijdag 24 mei komt het Yuri Honing Acoustic Quartet op uitnodiging van MuziekPodiumZeeland naar de Spot in Middelburg. Het Quartet zal daar de laatste cd presenteren. Heaven on my mind is het vijfde album van het Yuri Honing Acoustic Quartet. Het werd uitgegeven in september 2023 door Challenge records.

Na de thematische albums True in 2012, met muziek die geïnspireerd was op Berlijn en David Bowie, Desire: een instrumentale opera over verlangen, in 2015, Goldbrun met een ode aan Europa en de interesse van Honig in de Europese kunstmuziek in 2017 en Bluebeard, een donker album met als belangrijkste inspiratiebron het 300 jaar oude gelijknamige sprookje in 2020, is er nu Heaven on my mind.

Een album waarop de sound, de kunde en de hechte samenwerking van het Kwartet, dat inmiddels tienjaar bestaat, zich onmiskenbaar uitbetaalt.

Niet alleen is de welhaast telepathische manier waarop de bandleden met elkaar communiceren een belangrijk gegeven. Dit vijfde album van het kwartet laat ook duidelijk de liefde van Honig voor Charles Lloyd, Pharoah Sanders en de vrijere akoestische jazz horen die samen met de hippie beweging uit de jaren ’60 opkwam.

Het Yuri Honing Acoustic Quartet bestaat uit: Yuri Honing/saxofoon en composities, Wolfert Brederode piano, Gulli Gudmundsson/contrabas en Joost Lijbaart/drums.

Met dit concert sluit MPZ het voorjaar 2024 af.

Met zijn onmiskenbare geluid en grenzeloze muzikaliteit heeft Yuri Honing zich bewezen als een van de meest avontuurlijke en invloedrijke jazzmusici van zijn generatie.” – De Volkskrant

Yuri Honing combineert technische virtuositeit met emotionele diepgang, waardoor hij een krachtige en meeslepende muzikale ervaring creëert die zijn publiek in het hart raakt.” – NRC Handelsblad

Het spel van Yuri Honing getuigt van een meesterlijke beheersing van zijn instrument, waarbij hij moeiteloos tussen subtiliteit en kracht schakelt, waardoor zijn muziek een onmiskenbare zeggingskracht krijgt.” – Trouw

Vrijdag 24 mei, 20.30 uur

Podium De Spot, Beddewijkstraat 15, Middelburg

Tickets: €20,00/ €17,50

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.