Música Temprana o.l.v. Adrián Rodriguez Van der Spoel in Vlissingen.

Música Temprana komt zaterdag 20 april om 20.00 uur, op uitnodiging van MuziekPodiumZeeland , met het programma “ In Terra Aliena” naar de Sint Jacobskerk van Vlissingen.

Wie wordt verbannen, verliest in één klap alles wat vertrouwd en geliefd is. Wie tevergeefs aanklopt bij een gesloten hart, overkomt hetzelfde: een eenzame tocht van alles naar niets. Het zijn maar enkele onderwerpen van de liederen opgetekend in het illustere Cancionero de Palacio. Música Temprana maakt van de Spaanse renaissanceparels van Juan del Encina, Francisco de Peñalosa en Gabriel Mena een juweel van een voorstelling rond de vervreemding en broosheid van het leven ‘in den vreemde’.

Música Temprana werd in 2001 opgericht door de Argentijns-Nederlandse dirigent Adrián Rodríguez Van der Spoel, en specialiseert zich in barokrepertoire uit Latijns-Amerika. Demusici van Música Temprana zijn klassiek geschoold maar hebben allen muzikale wortels in de Latijns-Amerikaanse muziektraditie, waardoor barok en folklore hand in hand gaan. Het repertoire is vooral afkomstig uit de archieven, kathedralen en Jezuïetenmissies vanLatijns-Amerika, waar Rodríguez Van der Spoel regelmatig speurt naar vergeten composities.

 

Zaterdag 20 april – 20.00 uur – St. Jacobskerk Vlissingen

 LET OP: ER ZIJN NOG ENKELE KAARTEN VOOR HET CONCERT VAN HET NORTH SEA STRING QUARTET ZATERDAG 6 APRIL IN ELLEMEET.

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.