North Sea String Quartet

MuziekPodiumZeeland organiseert in samenwerking met De Bewaerschole een concert in Ellemeet. De Bewaerschole is een tentoonstellingsruimte voor experimentele en actuele kunst in Burgh-Haamstede, Schouwen-Duiveland. Het is gevestigd in een karakteristiek historisch gebouw uit 1874.

De locatie op de foto, het atelier van Marie José Robben in Ellemeet, is de plaats waar het concert van het North Sea String Quartet zal plaatsvinden.

 

Vanaf 2024 staat het programma in de Bewaerschole in het teken van het thema Nomadisch leven, zwerven in tijden van over populatie. 12 kunstenaars zijn uitgenodigd te reflecteren op de toenemende, in Zeeland zeer fluctuerende, bevolkingsdruk, het effect dat dit heeft op onze omgeving en mogelijke nomadische oplossingen. Zij geven hier een kunstzinnige invulling aan met tentoonstellingen in de Bewaerschole en op verschillende nomadische locaties.

 

Op 6 april is de aftrap van dit programma en opent de tentoonstelling van Nanda Raemansky in de Bewaerschole en op een nomadische locatie in Ellemeet.

Raemansky is een multidisciplinaire Zeeuwse kunstenaar uit het grensdorp Eede. Als kunstenaar is ze gefascineerd door het concept van vrijheid, hoe het werkt, zich ontwikkelt, ervaren wordt en mee omgegaan wordt.

Haar werk ontstaat vanuit een onderzoek op locatie waarbij ze beelden, materialen en verhalen verzamelt die zich terug in haar studio verder ontwikkelen tot kunstwerk.

North Sea String Quartet met het programma ‘Strings that make you move!”

North Sea String Quartet met het programma ‘Strings that make you move!”

Het North Sea String Quartet is hét Nederlandse jazz strijkkwartet van dit moment. Deze improviserende muzikanten laten een nieuw licht schijnen op het aloude strijkkwartet, met uitgesproken improvisaties, innovatieve speelwijzen en eigenzinnige composities. Zij werden geïnspireerd door moderne jazz, wereldmuziek, modern klassiek en EDM (elektronische dansmuziek). Ze borduren hiermee voort op een jonge traditie die begon bij het Amerikaanse Turtle Island Quartet in 1985.

Het kwartet is al jarenlang internationaal actief, met name in samenwerkingen met artiesten als Trio da Kali (ML), Roland Satterwhite (VS), Lilian Vieira (BR), Javier Infante (ES) en Samora Pinderhughes (VS), en speelde op toonaangevende festivals waaronder North Sea Jazz, Salzburg Jazz & the City en Canarias Jazz & Más.

De drang om de talenten van het kwartet zelf centraal te zetten resulteert in de release van hun debuutalbum vol sprankelende eigen composities en levendige improvisaties.

Het kwartet bestaat uit: George Dumitriu (viool/altviool), Pablo Rodríguez (viool), Yanna Pelser (altviool) en Thomas van Geelen (cello). Zij verzorgen gegarandeerd een geweldig optreden met spannende composities en improvisaties vol expressiviteit.

MuziekPodiumZeeland wil graag moderne kunst en hedendaagse muziek samen brengen in dit bijzondere programma. Geen beter moment dan de seizoensopening van De Bewaerschole en geen mooiere locatie voor dit concert dan het atelier van Marie José Robben. Voor dit concert zijn slechts 40 kaarten beschikbaar!

Wilt u er graag bij zijn, koop dan snel een ticket!

Zaterdag 6 april 16.00 uur

Dorpstraat 5, Ellemeet i.s.m. De Bewaerschole

Tickets: €15,00/ €12,50

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.