KLASSIEK EN GLOEDNIEUW!

Graag wil ik de aandacht vestigen op het volgende concert. Afgelopen weekend speelde het Van Baerle trio in het Concertgebouw in Amsterdam. Vrijdag spelen zij in Tivoli Vredenburg en zaterdag speelt het Van Baerle Trio gewoon bij ons in de Sint Jacobskerk van Vlissingen!

Alweer twintig jaar timmert het Van Baerle Trio nationaal en internationaal succesvol aan de weg. In dit recital brengen ze uitersten van Brahms, Liszt en Fauré samen met een nieuw werk van Rob Zuidam.

Van Baerle Trio met Brahms en Fauré

Het repertoire voor viool, cello en piano is zo rijk dat het voor het Van Baerle Trio in de twintig jaar van hun bestaan nooit een probleem is geweest van elk recital een kleurrijk concert te maken. Bij Fauré gaan ze alle drie gelijk op in zijn romantische Pianotrio, een van zijn late werken dat uitblinkt in heldere compactheid. ‘Geen noot te veel, zoals Mozart het zou doen’, volgens Fauré-expert Roger Nichols.

Liszt en Zuidam

Vallée d’Obermann, naar de melancholische protagonist uit de briefroman van Senacour, vond Liszt zelf zijn meest aangrijpende compositie die hij niet met droge ogen kon spelen. Niet voor niets dat deze romanticus in hart en nieren de vrije bewerking voor pianotrio Tristia noemde. Voor Hannes Minnaar is Rob Zuidam zeker geen onbekende. De componist was jaren geleden diep onder de indruk van de artistieke prestaties van de pianist en componeerde voor hem Nox. De stap naar het Van Baerle Trio was daarom geen grote. Speciaal voor de drie musici componeert Rob Zuidam in opdracht van het AVROTROS Vrijdagconcert een geheel nieuw werk.  Dit stuk beleeft vrijdag zijn wereldpremière en is zaterdagnatuurlijk ook in Veere te horen.

Laat dit bijziondere concert niet aan u voorbijgaan!

Het Van Baerle trio met Hannes Minnaar op piano, Maria Milstein op viool en Gideon den Herder op cello. Zaterdag 23 maart om 20.00 uur in de Sint Jacobskerk van Vlissingen.


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.