De Four Baritones begeleiden de MPZ fietstocht!

Goed nieuws! Zaterdag 6 juli is er weer een MuziekPodiumZeeland fietstocht. De fietstocht waarbij muziek, cultureel erfgoed en natuurschoon hand in hand gaan! Wij zijn heel blij dat de tocht dit jaar muzikaal begeleid wordt door de Four Baritones.

De “Four Baritones” is een ensemble van 4 topbaritonsaxofonisten uit verschillende hoeken van de muziekwereld. Het kwartet speelt een breed repertoire van oude koormuziek tot “Play That Funky Music”, van Bach tot Jazz. Dit onderstreept het unieke karakter van het instrument. Lyrisch, melodieus, ritmisch begeleidend en brutaal op de voorgrond tredend, de baritonsaxofoon heeft het allemaal in zich. De “Four Baritones” speelden bijvoorbeeld met Ernst Daniël Smid en Cor Bakker.

Een origineel concept: vier Bariton Saxofoons! Dit instrument is eindelijk bevrijd van zijn beperkte bestaan als basinstrument in de muziekgeschiedenis en kan iedereen laten zien dat het de meest flexibele is van alle saxofoons. Geen verrassing dat Adolphe Sax dit instrument als eerste heeft uitgevonden in de saxofoon familie!

 

De “Four Baritones” zijn:

Ties Mellema (o.a. Amstel Quartet, winnaar Nederlandse Muziekprijs, PEAX)

Jan Menu (o.a. DIG d’DIZ, Greetje Kauffeld, Paradox Jazz Orchestra)

Nils van Haften (o.a. New Rotterdam Jazz Orchestra)

Kirstin Niederstrasser (o.a. Berlage Quartet)

 

De fietstocht zal deze editie plaatsvinden in Schouwen-Duiveland en wel op het westelijk gedeelte van dit mooie eiland. We trappen af in Burgh. De rest van de route blijft een verrassing, maar schrijf vooral 6 juli in de agenda en kom mee fietsen! Het belooft weer een mooie tocht te worden met een overvloed aan natuurschoon en mooie muziek. Wij houden u op de hoogte!


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.