Zondagmiddag jazz met Ben van den Dungen in Middelburg

In samenwerking met Jazzsessie Middelburg en Zeelandtheaters presenteert MuziekPodiumZeeland op zondagmiddag 11 februari het Ben van den Dungen Quartet. In de ochtend geeft Ben van den Dungen een Masterclass. Amateurmuzikanten krijgen hier de kans om van een Nederlandse topper de kneepjes van het vak te leren.

In de middag speelt het Ben van den Dungen Quartet in de foyer van de stadsschouwburg een John Coltrane programma.

Het Ben van den Dungen Quartet brengt een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek. Coltrane was een van de meest invloedrijke saxofonisten aller tijden. Hij verwierf bekendheid tijdens zijn periode bij Miles Davis en zijn soloprojecten sloegen in als een bom. De Lp’s Blue Trane en Giant Stepsverwonderden vriend en vijand en waren van meet af aan klassiekers!

In de jaren zestig formeerde ‘Trane’ een nieuw kwartet en sloeg daarmee een totaal andere weg in. Een onmiddellijke verandering van de jazzmuziek van de jaren zestig was het gevolg. De modale jazz was geboren met beroemde albums als Impressions en A Love Supreme.

Het Ben van den Dungen Quartet brengt in deze wervelende ode een hedendaagse interpretatie van een met recht als ‘classics’ bestempeld repertoire.

Ben van Dungen begon zijn concertcarrière al in het begin van de jaren 80. Sindsdien heeft hij met verschillende groepen zo’n 6000 concerten in 75 verschillende landen verzorgd.

Met zijn kwartet realiseerde hij vanaf 2013 verschillende albums zoals Ciao City. De Nederlandse pers schreef over het Ben van Dungen Kwartet: ‘Het spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt’.

Met het programma Blue Note ging Ben op tournee langs de Nederlandse theaters. Het Kwartet verzorgt ook optredens in het buitenland (Zuid-Amerika, Rusland, Indonesië, Korea, Spanje en Polen). Onlangs kwam een vijfde album van het Ben van den Dungen Quartet uit: Obsession Blues.

Het kwartet bestaat uit: Ben van den Dungen (saxen), Miguel Rodriguez (piano) Gijs Dijkhuizen ( drums )en Marius Beets (contrabas).

Zondag 11 februari 15.30 uur

Stadsschouwburg Middelburg, Molenwater 99, Middelburg

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.