Meesters & Gezellen weer terug in Vlissingen.

Na het prachtige concert van Meesters en Gezellen vorig jaar met leden van Capella Amsterdam komt het gezelschap nu naar Vlissingen met leden van Det Norske Solistkor.

Meesters&Gezellen is een jaarlijkse concertserie voor jonge professionele zangers (Gezellen), samen met ervaren koorzangers (Meesters), zie ook www.meestersengezellen.nl . Ieder jaar wordt een dirigent uit een ander land, van internationale statuur uitgenodigd, die met vier van zijn koorleden het nationale repertoire introduceren aan de Nederlandse jonge zangers en aan het Nederlandse publiek. Het is nog altijd zo dat jonge zangers op de conservatoria bijna uitsluitend als solozanger worden opgeleid, in de hoop op een grote carrière. Maar de meerderheid redt dat niet en moet op den duur een ander vak gaan zoeken, òf goed in een koor leren zingen. En dat is een vak apart.

In 2024 komen Meesters&Gezellen alweer voor de derde keer naar Vlissingen. In 2021 werd samen met het Franse Ensemble Aedes een geheel Frans programma ten gehore gebracht, onder leiding van de dirigent Mathieu Romano. In 2023 waren dat dirigent Daniel Reuss met leden van Cappella Amsterdam als Meesters. Deze keer is het thema Norvegr en wordt muziek uit Noorwegen uitgevoerd o.l.v dirigent Yuval Weinberg. De Meesters zijn lid van Det Norske Solistkor. Dit koor staat bekend vanwege de perfecte vertolkingen van Noorse volksliederen.

Op het programma werken van Edvard Grieg (1843-1907), Knut Nystedt (1915-2014), Egil Hovland (1924-2013), Trond Kverno (1945), Ørjan Matre (1979), Bjørn Andor Drage (1959) en een reeks Noorse volksliederen.

Zaterdag 10 februari om 20.00 uur in de Sint Jacobskerk van Vlissingen.

Prachtige koormuziek op hoog niveau! Mis dit niet!


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.