Een kleine terugblik.

Afgelopen zomer was Monica Akihary Artist in Residence in een gezamenlijk project van Een Bunder Kunst en MuziekPodiumZeeland. Monica had net te horen gekregen dat ze de Boy Edgar prijs had gewonnen, dus vielen wij met onze neus in de boter. Het programma bestond uit een concert met twee dansers en een concert met haar ensemble Boi Akih. Daarnaast had zij als gast de Balinese gamelanspeler I Made Subandi. Samen met Subandi heeft zij twee workshops voor de basisschool gegeven. Een leuk project waar de kinderen enthousiast aan deelnamen. Ook gaf I Made Subandi een workshop gamelan spelen voor volwassenenen. Deze workshop werd goed bezocht en het bleek niet voor iedereen mee te vallen.

Wij hebben een mooi filmpje van het concert van Boi Akih met I Made Subandi. Dat filmpje geeft mooi de sfeer weer tijdens en concert en de workshops.

Triest is dat I Made Subandi na terugkomst in Indonesië tijdens de repetitie voor een concert plotseling overleed. De beelden op deze film zijn de laatst beelden van Subandi.

MuziekPodiumZeeland wenst iedereen sterkte met dit verlies, maar kijkt met groot plezier terug naar de drie weken met Monica Akihary, Boi Akih en I Made Subandi.

 

Komende zaterdag 25 november Abdelkader Benali en Club Classique met Sjaharazade in de Sint Jacobskerk. Aanvang 20.00 uur. Er zijn nog kaarten!


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.