Combattimento met ‘Angelo solitario’

Combattimento* speelt muziek uit de barokperiode. Bekende en onbekende werken uit de 17e- en 18e-eeuwse barokmuziek vormen de kern van ons repertoire en dan vooral de stijlen waarin fantasie en beweging een grote rol spelen. De leden van Combattimento, ieder met solistische kwaliteiten, dragen een schat aan opgebouwde kennis en ervaring met zich mee en willen het publiek hier deelgenoot van maken. Samen vormen we een hecht ensemble dat jaren heeft gewerkt en blijft werken aan een geheel eigen klank en speelwijze: energiek, vurig, stijlbewust.

In dit programma gaat Combattimento de dialoog aan met het befaamde strijkersduo Daniel Rowland en Maja Bogdanovic. Drie wervelende concerti van grootmeester Antonio Vivaldi omlijsten een bijzonder gevarieerd programma, met zowel oud als nieuw: een zelden gespeeld, meesterlijk strijksextet van Luigi Boccherini en een van die briljante concerto’s van Charles Avison naar clavecimbelsonates van Domenico staan tegenover de indringende vioolmeditatie van de Letse componist Peteris Vasks en de fraaie hommage aan collega-cellist en -componist Boccherini van Giovanni Sollima.

Met deze concertreeks wordt een grote wens van Combattimento werkelijkheid om met dit gerenommeerde duo samen te werken en barok met nieuwere muziek te laten contrasteren. Uitgangspunt van dit concert is dan ook het vioolconcert ‘Lonely Angel’ van Peteris Vasks, een werk dat Daniel Rowland al vaker uitvoerde en vastlegde op CD. Samen stelden ze een programma samen waarin dit melancholieke stuk contrasteert met barokke werken van onder andere Vivaldi én waarin Daniel Rowland en Maja Bogdanović beide soleren.

Dit weekend trad Combattimento op zaterdag op in de Kleine Zaal van het Concertgebouw – een van de mooiste plekken ter wereld. De combinatie van Maja Bogdanovic, Daniel Rowland en Combattimento leverde een energiek concert op, waar het publiek enthousiast op reageerde. De volgende dag in Dalfsen was het publiek minstens even geëngageerd. Combattimento hecht er veel waarde aan om muziek van hoge kwaliteit in heel Nederland te kunnen spelen en vindt het een fantastische ervaring om met solisten van dit kaliber hier te spelen!

Wilt u dit ook ervaren? Kom dan zondag 12 november naar de Sint Jacobskerk in Vlissingen waar dit concert om 125.30 uur gespeeld wordt!


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.