Muziek maken met iconen; Jazzsessie Middelburg organiseert Plussessies & Masterclasses

                   

 

 

Middelburg, 05 oktober 2023

 

 

Jazzsessie Middelburg breidt uit met Plussessies & Masterclasses gericht op amateurmuzikanten. Het project is mogelijk dankzij een bijdrage van Fonds voor Cultuurparticipatie en wordt uitgevoerd in samenwerking met Muziekpodium Zeeland. Bij de Plussessies worden deelnemers begeleid door een bekende muzikant. Tijdens de Masterclass krijgen zij een dagdeel les met aansluitend een concert. De eerste Plussessie wordt gehouden op 5 november en begeleid door jazzgitarist Aron Raams.

Jazzsessie Middelburg heeft als doel om muzikanten onderling en met de luisteraar te verbinden en inspireren, met jazzmuziek als rode draad. De sessies, die gehouden worden in Boutiquehotel The Roosevelt, zijn druk bezocht en er werd gelijk gezocht naar doorontwikkeling. Mede-organisator Martijn Kapel: ‘We willen jazzmuziek toegankelijk maken voor iedereen door een podium te bieden waar muzikanten zo mee kunnen spelen. Met de Plussessies en Masterclasses bieden we een selecte groep muzikanten de unieke mogelijkheid om mee te spelen met topmuzikanten en van hen te leren. We willen muzikanten zo weer een ‘boost’ geven in hun ontwikkeling.’ 

Plussessies

De Plussessies worden gehouden op zondag 5 november en zondag 3 december van 14.30u tot 17.00u. De eerste Plusssessie, op 5 november, wordt begeleid door jazzgitarist Aron Raams, bekend van de jazzloungeformatie Gare du Nord, samenwerkingen met muzikanten als Benjamin Herman en Eric Vloeimans, en zijn recent uitgekomen album ‘Lost in Bright Blindness’. Tijdens de Plussessie worden muzikanten door Aron begeleid. Muzikanten die willen deelnemen kunnen zich vanaf nu aanmelden via www.jazzsessiemiddelburg.nl. Per Plussessie zijn er 10 plekken beschikbaar. Aanmelden voor 3 december is ook al mogelijk. Dan komt toonaangevend altsaxofonist Paul van der Feen – bekend van Metropole Orkest en de Feen Brothers – de sessie begeleiden. 

Masterclasses

Voor de Masterclasses wordt samengewerkt met Muziekpodium Zeeland. Directeur Maurits Portier van Muziekpodium Zeeland: ‘Zeg je Jazz in Zeeland dan zeg je MuziekPodium Zeeland. Toen we benaderd werden voor de samenwerking in de organisatie van een Masterclass waren we dan ook meteen enthousiast. Door een pracht concert te koppelen aan een Masterclass creëren we een win-win. Voor de jeugd was er al een dergelijk concept, maar voor amateurs van alle leeftijden nog beperkt.’ 

De data zijn nog niet definitief, en worden op een later moment bekendgemaakt. De Masterclasses zullen worden gecombineerd met een aansluitend concert van de muzikant die dan doceert. Tijdens de Masterclass krijgen deelnemers tegen een bescheiden bijdrage een dagdeel lang de gelegenheid om te werken aan een vooraf besproken onderwerp, waarna er een korte presentatie wordt voorbereid. Data worden via www.jazzsessiemiddelburg.nl bekend gemaakt. Geïnteresseerden kunnen op de hoogte blijven door daar in te schrijven op de nieuwsbrief van Jazzsessie Middelburg. 

Partners

Jazzsessie Middelburg wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Middelburg, Boutiquehotel The Roosevelt en Devnomads. De Plussessies en Masterclasses zijn mogelijk dankzij een bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie en samenwerking met Muziekpodium Zeeland. 

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.