THE PLOCTONES WEER TERUG IN MIDDELBURG!

The Ploctones is een van de meest energieke jazzbands van Nederland, die met windkracht tien de zee op gaat en nog koers weet te houden ook. Plaats The Ploctones in een hokje en ze kleuren met opzet buiten de lijntjes. De rolverdeling is net zo veranderlijk als hun muziek. Zo kunnen de meest sierlijke melodieën door bas of drums worden uitgevoerd, terwijl gitaar en sax onnavolgbare ritmes en heupbrekende grooves spelen.

Het kwartet, onder leiding van gitarist Anton Goudsmit brengt een intelligente en energieke mix van stijlen. In het repertoire van de groep (merendeels geschreven door Goudsmit zelf) worden jazz, rock, funk en geïmproviseerde muziek dooreen geklutst in composities die uitblinken door warme melodieën en een gezonde dosis humor. De soulvolle tenorsaxofoon van Efraïm Trujillo (die immer achter zijn instrument lijkt te dansen) en een ritmesectie (bassist Jeroen Vierdag en drummer Martijn Vink) die soepel én strak begeleidt zijn sterke troeven. Daarnaast is er het meer dan aanstekelijke spel van de leider, die van enthousiasme soms de snaren van zijn gitaar dóór zijn instrument heen lijkt te willen duwen.

De band heeft een tijdje voor anker gelegen, maar de bandleden hebben zeker niet stil gezeten in de tussentijd. Martijn Vink heeft zich geschaard bij de fine fleur van de Europese jazz en is steeds vaker bij projecten betrokken als producer (o.a. Olympians van Metropole Orkest & Vince Mendoza en Threnody van Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Jim McNeely). Bassist Jeroen Vierdag trad over de hele wereld op met muzikanten als Teus Nobel en Ramon Valle. Saxofonist Efraïm Trujillo won met zijn groep The Preacher Men in 2019 de Edison Publieksprijs en bracht onlangs het album The Standard Collections uit met pianist Rembrandt Frerichs. Oprichter, gitarist en hofcomponist Anton Goudsmit maakte een album met zijn Ton Petit en toerde onder meer met powerband BRUUT!, Fugimundi en souljazz-revelatie Montis, Goudsmit & Directie.

‘Aanstekelijk stoeien met rock en funk en daarnaast ook originele muziek met diepgang maken…het kwartet onder leiding van gitarist Anton Goudsmit slaagt er schijnbaar moeiteloos in.’ de Volkskrant

Anton Goudsmit –  gitaar, Efraïm Trujillo –  tenorsaxofoon, Jeroen Vierdag – bas, Martijn Vink –  drums

The Ploctones spelen vrijdag 15 september om 20.30 uur op uitnodiging van MuziekPodiumZeeland in De Spot in Middelburg.

Mis dit wervelende concert niet!


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.