JEROEN VAN VLIET & AFRA MUSSAWISADE FT. KINAN AZMEH: GLOOM

De samenwerking tussen de Nederlandse pianist Jeroen van Vliet en de Iraanse slagwerker Afra Mussawisade heeft in het verleden al veel moois opgeleverd. Samen besloten ze een album op te nemen waarop alles draait om de harmonische rijkdom van Jeroens spel en het kleurrijke palet van Afra’s percussie, subtiel aangevuld met elektronica. De Syrische klarinettist Kinan Azmeh voegde soulvolle melodielijnen toe. Nu spelen ze met zijn drieën muziek van dat album, Gloom, dat in 2022 verscheen.

Op Gloom treedt Afra Mussawisade naar voren als componist. Hij leverde de meeste bijdragen op het album, naast stukken van Jeroen van Vliet. Ze spelen al jaren samen, in de band Sikeda bijvoorbeeld, die eerder op ons podium te zien was. Afra groeide op in Iran in een muzikaal gezin en studeerde Perzische klassieke percussie. In Europa ontwikkelde hij zijn unieke eigen stijl. Afra beschouwt ritme als zijn moedertaal. Boy Edgar Prijs-winnaar Jeroen van Vliet maakte naam als pianist in de band van Paul van Kemenade en speelt o.a. ook in Eric Vloeimans’  ‘Levanter’  samen met Kinan Azmeh. Deze uit Damascus afkomstige klarinettist gebruikt muziek om culturele grenzen te overbruggen, onder meer in Yo-Yo Ma’s Silk Road Ensemble.

Jeroen van Vliet: piano / elektronica

Kinan Azmeh: klarinet / effects

Afra Mussawisade: percussie / loops / samples

Na concerten in het Bimhuis, Lantaren Venster en Paradox te zien en te horen op zondag 21 mei om 15.00 uur bij Een Bunder Kunst aan de Panhoeveweg in ’s Heer Arendskerke.

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.