Co de Kloet over Michiel Borstlap

Het moest ervan komen. Het kon niet uitblijven. Ik leg het uit.
Michiel Borstlap volg ik al vanaf het begin van zijn inmiddels imposante carrière. We hebben een paar keer samengewerkt en zijn al snel bevriend geraakt. Ik ben altijd vriend en ook fan geweest, want het is naast de hoge kwaliteit van zijn werk opvallend hoe veelzijdig hij is als musicus en componist. Bijzondere projecten, opmerkelijke samenwerkingsverbanden en een stroom aan succesvolle releases: met wortels in de traditie van de jazz, een eigen opvatting over fusion, pop/rock georiënteerde muziek, impressionisme en natuurlijk de soloprojecten, onder meer met die prachtige oude piano waarmee het allemaal begon. Veelzijdigheid, virtuositeit, showmanship, zakelijk pienter en een bevrijdende lak aan genres of hokjes. Typisch Michiel. Exact deze kwalificaties gelden ook voor de maestro, Herbie Hancock, die ooit met Wayne Shorter een stuk van Michiel op plaat zette! Iemand die een grote invloed heeft op Michiel, die daar terecht geen geheim van maakt. Net als Hancock is ook Michiel steeds op zoek naar die verrassende volgende stap in zijn artistieke ontwikkeling. En ja hoor, na een aantal prachtige, vaak ook intieme en kwetsbare soloprojecten ging het weer kriebelen: alleen is maar alleen, dus Michiel gaat weer met een eigen band werken!
En die concerten en hopelijk releases staan in het teken van de muziek van Herbie Hancock.
Nu zelf een gevestigde naam eert Michiel de man die hem vaak de weg mocht wijzen.
Borstlap Plays Hancock: ik zei het toch: het moest ervan komen, het kon niet uitblijven!

Ik verheug me er meer dan normaal op!

Co de Kloet Creative Catalyst.

Michiel Borstlap speelt vrijdag 19 mei om 20.30 uur op uitnodiging van MuziekPodiumZeeland bij ’t Beest in Goes.

Line-Up:

Yoran Vroom -drums

Glenn Gaddum – electric bass

Jerome Hol – Electric Guitar

Ruud Breuls – Trumpet

Michiel Borstlap – piano and keyboard


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.