Artvark Saxophone Quartet & Claron McFadden met Hear, Hear, Listen in Goes.

‘McFadden straalt tussen de saxofoons. Ongetwijfeld was deze samenwerking een van de beste van dit jaar. Op ‘Sly Meets Callas’ bewijst Claron McFadden het perfecte vijfde lid van Artvark te zijn. Haar uitzonderlijk flexibele stem met zoveel kleuren is in zo’n harmonie met de saxofoons, dat je je afvraagt wat je hoort. Zeer indrukwekkend.’ schreef Het Parool over het vorige samenwerkingsproject van Artvark en Claron McFadden. Nu komen ze met een nieuw programma, dat draait om het vrouwelijk perspectief. Want: ‘In veel gebieden van onze samenleving zelfs in de kunst, wordt meestal het mannelijke perspectief geprojecteerd. In dit programma willen we onszelf en ons publiek uitnodigen om ook naar andere invalshoeken te luisteren.’ McFadden selecteerde een interessante en bonte schakering aan filosofische, spirituele en grappige teksten van vrouwen uit de geschiedenis als uitgangspunt voor dit veelzijdige programma.  

Claron McFadden 

Sopraan Claron McFadden is een van de meest veelzijdige zangers van haar generatie. Haar verhuizing van Amerika naar Nederland was de start van een indrukwekkende carrière: als operazangeres schitterde ze in producties van onder andere La Scala, De Nederlandse Opera en de Bayerische Staatsoper en als soliste zong ze met veel grote orkesten, onder de beroemdste dirigenten. Tegelijkertijd worden haar optredens met jazzmusici als Eric Vloeimans, Henk Meutgeert en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Chris Hinze en Aka Moon alom geprezen. En dat is niet verwonderlijk. Want als Claron McFadden het podium betreedt, dan staat daar een enorm krachtige muzikale persoonlijkheid, een unieke, energieke en zeer muzikale natuurkracht die genres overstijgt en de muziek steeds naar het hoogste niveau tilt. 

Artvark Saxophone Quartet 

Net als McFadden meandert Artvark door muzikale tradities. Het meest eigenzinnige saxofoonkwartet van Nederland beweegt zich over het podium volgens een geïmproviseerde choreografie. Artvark staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons. Want zoals ze het zelf zeggen: ‘Artvark verbindt werelden en verlegt grenzen, zowel in zichzelf als in hun muziek. Voortdurend op zoek naar meer, blijft Artvark graven, wroetend door de modder, op zoek naar die ene truffel.’ 

Artvark en Claron McFadden muziek en teksten 

Artvark Saxophone Quartet: Rolf Delfos sopraansax, altsax | Bart Wirtz altsax Mete Erker tenorsax | Peter Broekhuizen baritonsax Claron McFadden sopraan

Vrijdag 14 april om 20.30 uur bij Podium ’t Beest, Beestenmarkt 3, Goes.


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.