4 Trombones in Vlissingen

Wie herinnert zich nog de MuziekPodiumZeeland fietstocht van 2018?

Een prachtige tocht door het mooie Zuid-Beveland met kleine concerten in o.a.de muziektent van Nisse en bij Fort Ellewoutsdijk. Muziek was er van het Nieuw Trombone Kollektief. Een ensemble van 7 trombonisten die de meefietsers verrasten met een mix van oude muziek, klassiek en hedendaags. Een tocht om niet snel te vergeten.

4 Trombonisten uit dit kollektief hebben het Bruckner Quartet gevormd. De vier vrienden en trombonisten zijn stuk voor stuk topmusici. Ze speelden in orkesten als de Berliner Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouworkest, Lucerne Festival Orchestra en werden individueel overladen met prijzen. Ze vertelden dat ze als trombonisten gewend zijn om met elkaar te spelen, omdat een trombone geen solistisch instrument is. Ze leerden elkaar kennen op het conservatorium en raakten goed bevriend. De mannen hebben, nadat ze elkaar uit het oog verloren, dit trombone kwartet opgericht als reden om elkaar regelmatig te spreken. Het is dus geen kwartet met een specifiek doel. Ze spelen gewoon samen omdat ze het leuk vinden als vrienden. Ze maken ontzettend veel plezier en zorgden voor een gezellige sfeer in de studio.

Trombonist Sebastiaan Kemner, vorig jaar onderscheiden met de Nederlandse Muziekprijs, werd door de jury omschreven als ‘een charismatische multimusicus, virtuoos, lyrisch, en een verteller met een breed palet aan talen.’ Als onderdeel van het traject dat leidde tot de prijs nam hij zangles, want: ‘Liederen op trombone zingen is heerlijk.’ Met zijn Bruckner Quartet worden de cantabele kwaliteiten van de vier trombones in werk van Rossini tot Schnyder dan ook verrassend breed uitgemeten.

Het Bruckner Quartet bestaat uit:

Jeffrey Kant – trombone 
Sebastiaan Kemner – trombone 
Daniel Quiles Cascant – trombone 
Brandt Attema – bastrombone

Zondag 23 april speelt het Bruckner Quartet om 15.30 uur in de Sint Jacobskerk van Vlissingen.


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.