GRATIS MET UW KIND NAAR DE WINNAAR VAN HET LISZT CONCOURS!

Bij MuziekPodiumZeeland vinden wij het belangrijk dat ook kinderen in aanraking komen met klassieke muziek. We zien weinig kinderen en jonge mensen bij onze concerten. Vaak maakt onbekend onbemind. Daarom zijn wij het educatieprogramma “Muziek voor de Prinses” gestart. Samen met het Apollo ensemble brengen wij een leuk programma, waarbij kinderen van de basisschool kennis maken met klassieke muziek. Een muzikant komt in de klas vertellen over de muziek die gespeeld wordt en welke instrumenten er gebruikt worden. In de klas wordt dan door middel van een speciaal ontwikkeld lespakket het thema verder uitgediept door de docenten. Maar het hoogtepunt is natuurlijk de reis met de Cultuurbus naar de Sint Jacobskerk om daar naar het concert te luisteren en om naderhand zelf de instrumenten ter hand te nemen. In 2022 hebben we al heel wat Zeeuwse basisscholen mogen ontvangen en ook vandaag brengt de Cultuurbus weer verschillende scholen naar de Jacobskerk.

Wij merken dat het tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend is dat kinderen met hun ouders een concertzaal bezoeken. Vaak is het de eerste keer dat de kinderen zoiets meemaken. Daarom zouden wij u medewerking ook op prijs stellen.

Vrijdag 17 februari speelt de Japanse Yukine Kyroki in de Sint Jacobskerk. Zij werd in 2022 de winnares van het Liszt concours. Dit belooft een fantastisch pianoconcert te worden. Bij dit concert mag u gratis uw kind of kleinkind meenemen. U koopt of bestelt voor u zelf een kaartje, neemt uw kind of kleinkind mee naar de Sint Jacobskerk waar u bij de kassa daar een vrijkaart voor uw kind of kleinkind op kan halen. Wij beseffen dat het merendeel van onze bezoekers geen kleine kinderen meer heeft, maar bij uitzondering mag u voor dit concert ook een volwassen kind meenemen. Wel graag even aantonen bij de kassa dat u inderdaad ouder/kind bent.

Later meer over Yukine Kyroki. Ik hoop dat we u en uw kind of kleinkind 17 februari mogen verwelkomen! Tot dan!


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.