IBERIA

Ook dit jaar komen MuziekPodiumZeeland en Porgy & Bess met een reeks concerten met een thema. Vorig jaar was het thema : “L’Esprit Français”. Deze keer hebben wij gekozen voor het thema “Iberia”. Muziek die zijn oorsprong vindt op het Iberisch schiereiland. Wij hebben voor u een mooi en interessant programma samengesteld. Zondag 12 februari beginnen we met het Duo IJlstra-García met hun programma Colores del sur.

Saxofonist Femke IJlstra en pianist Celia García-García belichten in dit programma de mediterrane kleurenrijkdom, met de nadruk op Spanje. “We nemen je mee naar het muzikale zuiden waar we samen zingen, dansen en dromen in het warme avondlicht”, aldus Femke en Celia. Zij brengen ons in deze sfeer met werken van Ravel, Milhaud, Albeniz, de Falla, Villa-Lobos en anderen.

Femke IJlstra is een van de meest succesvolle saxofonisten van haar generatie. Publiek, jury en pers zijn onder de indruk van haar veelzijdigheid en zeggingskracht. De saxofoon bracht Femke over de hele wereld. Ze gaf concerten in de VS, Canada, Zuid-Amerika, Azië en heel Europa. Sinds Femke haar master ‘cum laude’ bij Arno Bornkamp in Amsterdam heeft afgerond, speelt ze regelmatig in ‘s werelds toonaangevende orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam, Budapest Festival Orchestra en het Tonhalle Orchestre Zürich. Femke IJlstra is een van de jongste vrouwelijke hoogleraren in Europa en bekleedt deze functie vanaf haar 29e. Femke houdt van kamermuziek: ze is oprichter van het jonge Syrène Saxophone Quartet en speelde sopraansax in het gerenommeerde Aurelia Saxophone Quartet.Ze geeft les aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Celia is een klassieke pianiste, geprezen om haar veelzijdigheid en virtuositeit. Celia García-García is gespecialiseerd in orkestspel (piano, celesta en synthesizer) en trad onlangs op met het Koninklijk concertgebouworkest, het Radio Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Nederlands Kamerorkest, Amsterdam Sinfonietta en Het Balletorkest. Als orkestmusicus kwam zij in contact met de celesta en inmiddels is zij een ware ambassadrice van het instrument geworden. Celia is een veelgevraagde en ervaren kamermusicus die concerten heeft gegeven in heel Nederland en in Spanje, België, Duitsland, Rusland, Canada en China met haar vaste ensembles; Duo IJlstra-García, duo met Bernadeta Astari en het Codigo Trio. Ze is docente Klassiek repertoire en techniek aan het Utrechts Conservatorium en correpetitor bij het Fontys Conservatorium in Tilburg.


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.