WEEKEND VOL JAZZ BIJ MPZ!

Vrijdag 2 december speelt het Doppler Trio om 20.30 uur in Podium ’t Beest in Goes.

Het Doppler Trio is een Nederlands/Duits modern jazz trio. Hoewel de setting traditioneel is, is verder alles anders. Synthesizers, effecten, folk-invloeden, vocalen en Oosterse ritmiek zijn slechts enkele ingrediënten die het trio toevoegt aan hun atmosferisch, narratief jazzgeluid. De complexiteit wordt niet geschuwd, maar de muziek behoudt altijd het emotionele, stuwende geluid dat je ook vindt bij groepen als Mammal Hands, GoGo Penguin, Grandbrothers en Cinematic Orchestra.

Het debuutalbum Nebula kwam uit in maart 2019, en precies twee jaar later ziet het overtuigende album Archean het levenslicht. De muziek vertelt het verhaal over de geologische periode waarin de aarde zijn korst ontwikkelde. Een periode die wordt weerspiegeld in de krachtige dramatische curve die aanwezig is in de muziek.

Bezetting:
Daniël van der Duim – piano, keyboards, geluidseffecten                            Floris-Jan van den Berg – contrabas, zang
Hendrik Eichler – drums, geluidseffecten

Zaterdag 3 december speelt Bruut om 20.30 uur bij Poppodium De Spot in Middelburg.

BRUUT! neemt de luisteraar op hun nieuwe album Zest mee naar een wereld waar stroboscopen en Spaghetti Westerns elkaar ontmoeten. Alsof Keith Flint de filmset van A Fistful of Dollars op komt lopen. Op nauwkeurige wijze wordt door de immer zwart-wit ‘verpakte’ band met instrumentaal vakmanschap ieder genre in de popencyclopedie overgoten met de sound van goedkope Oost-Duitse orgels, moddervette synthbassen en een speelgoedsynthesizer. Een nieuw label – Excelsior Recordings – en een nieuwe sound: op Zest hoor je hoe sprekend instrumentale muziek kan zijn, waarbij aangetekend moet worden dat stilzitten uitgesloten is door de meditatieve, zuigende grooves die smaken naar meer. Spin the zest.

Al een decennium lang spreekt de filmische en energieke muziek van dit Amsterdamse viertal tot de verbeelding van menig clubbezoeker en festivalganger en weten zij overal waar ze komen een memorabele show neer te zetten. Hun genre-overstijgende muziek bracht hen naar landen als Japan, Turkije, Suriname, Burkina Faso, Rusland en Spanje, en bezorgde hun in Nederland een grote schare trouwe fans.

Hoe dat alles klinkt? Tsja, deze band in een hokje plaatsen is vrijwel onmogelijk; BRUUT! is zijn eigen genre.


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.