EEN MOOI WEEKEND MET TWEE BIJZONDERE CONCERTEN.

VRIJDAG 25 NOVEMBER – 21.00 – PODIUM ’T BEEST – GOES:

 HET MATS EILERTSEN TRIO

Voor Mats Eilertsen is de contrabas meer dan een begeleidingsinstrument. In zijn trio gebruikt hij zowel klassieke- als experimentele technieken om een solide basis neer te zetten, waar subtiel op ingespeeld wordt door pianist Harmen Fraanje en drummer Thomas Strønen. Dit levert deels lyrische, deels atmosferische muziek op die anders klinkt dan men van een jazztrio verwacht.
Mats Eilertsen, de Noorse jazzbassist en componist, is razend populair in zijn geboorteland waar hij met Noorse muzikanten vele albums opnam. Maar hij heeft ook een speciale band met Nederland. Na zijn studie aan het Trondheim Musikkonservatorium en vele optredens in Noorwegen, studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij speelde in het Bimhuis in Amsterdam in de bands van Wolfert Brederode en Joost Lijbaart.
Met zijn Trio realiseerde hij begin 2019 het album And Then Comes the Night (op ECM Records). Prachtige muziek waarvan iedere luisteraar geniet.

 

ZONDAG 27 NOVEMBER – 15.30 UUR – DE JACOBSKERK – VLISSINGEN

 

HET IZUMI PIANODUO – EEN QUATRE MAINS PROGRAMMA

Het IZUMI Pianoduo is een van de toonaangevende pianoduo’s in België. Na het winnen van een aantal prestigieuze internationale wedstrijden, kreeg de carrière van dit tweetal een vliegende start. Het duo verzorgde recitals op de bekende en grote podia in Europa en Azië. Het duo ontving uitnodigingen voor belangrijke concerten zoals met het Volgograd Academic Symphonic Orchestra en voor festivals zoals het Belgische festival Klara in deSingel.

Polina en Kiyotaka hebben twee cd’s opgenomen voor Dutch Record Company: De eerste cd is geheel gewijd aan Schumann, de tweede bevat werken van Mendelssohn, met o.a. de complete toneelmuziek voor A Midsummer Night’s Dream (tekst Shakespeare). Het duo werkt intensief samen met de zenders MUSIQ3 en Klara, bijvoorbeeld het project rond de Franse componist Satie.

Het duo, bestaande uit Kiyotaka Izumi en Polina Chernova geeft regelmatig masterclasses. In Vlissingen klinken werken voor piano vierhandig uit de Romantiek.

 

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.