LIZA FERSCHTMAN SPEELT BACH IN VLISSINGEN.

Vrijdag 28 oktober geeft Liza Ferschtman (viool) een recital in de Sint Jacobskerk van Vlissingen.

Liza Ferschtman, tot voor kort artistiek leider van het Delft Chamber Music Festival, is de dochter van bekende Russisch-joodse ­musici. Zij soleerde met internationaal bekende orkesten maar is ook een begaafd kamermuziekmusicus.

Solorecitals zijn een belangrijk onderdeel van haar agenda en zij realiseerde cd’s met solowerken van Bach, Ysaÿe, Biber, Bartók en Berio. Een van haar eerste grote inspiratiebronnen was violist Philipp Hirshhorn, die haar vanaf haar vijfde les gaf. Later studeerde ze in Amsterdam bij Herman Krebbers, in Philadelphia bij Ida Kavafian en in Londen bij David Takeno.
In 1997 won Liza Ferschtman het Natio­naal Vioolconcours Oskar Back, en in 2006 ontving ze de Nederlandse Muziekprijs. In de zomer van 1995 maakte ze haar debuut in de Kleine Zaal en sindsdien is ze er een vaste gast.

Liza Ferschtman ­bespeelt de Benno Rabinof’-­Guarneri del Gesù uit 1742. Zij speelt in Vlissingen een programma met werken van Bach. Een recital voor de fijnproevers.

 

Vrijdag 28 oktober, 20.00 uur

Sint Jacobskerk, Oude Markt 2, Vlissingen

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.