Een Franse middag in Terneuzen!

MuziekPodiumZeeland en Porgy & Bess presenteren zondagmiddag 11 september in de serie L’Esprit Français Marcel Worms met een programma rondom Francis Poulenc.

Pianist Marcel Worms brengt een schitterend  programma vanmiddag: de Franse componist Francis Poulenc heeft een zeer persoonlijke en dus herkenbare stijl. Dat neemt niet weg dat die stijl mede is gevormd door muziek van andere componisten. Zo heeft Poulenc altijd bewondering gehad voor zijn landgenoot Emmanuel Chabrier over wie hij zelfs een biografie schreef.

Darius Milhaud, de oudere collega en vriend binnen de groep van Poulenc ontbreekt niet op het programma. En om de echte Franse sfeer extra te benadrukken speelt Worms ook werken van Eric Satie.
De zes componisten gingen na het gebruikelijke wekelijkse diner op zaterdag naar het café waar pianist Jean Wiéner jazz speelde. Het recital, met een jazzy element, is op en top Frans. Een betere locatie dan Porgy en Bess bestaat niet voor dit muzikale festijn.

Zondag 11 september – 15.00 uur – Porgy & Bess – Terneuzen

Zaterdag 10 september brengt Rien Balkenende een programma rondom Olivier Messiaen. Op het grote orgel van der SintJacobskerk speelt Rien twee monumenten uit het orgeloeuvre van Messiaen: Ascension en de revolutionaire Messe de la Pentecote.

Zaterdag 10 september – 20.00 uur – Sint Jacobskerk – Vlissingen

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.